ZAPOČELI RADOVI IZGRADNJE DVORANE ZA BORILAČKE SPORTOVE U GOSPIĆU

Krenuli su radovi na izgradnji Dvorane za borilačke sportove u Gospiću.

-„Ovaj tjedan smo dobili lokacijsku i građevinsku dozvolu, ishodovali smo sve potrebne papire i krenuli smo odmah u izvedbene radove. Moramo proširiti protupožarni put, u sljedećih 15 dana počinju građevinski radovi, temelji se kopaju i betoniraju. Nadam se da će to biti gotovo za 4 do 6 tjedana. U međuvremenu će biti raspisan javni natječaj za kompletnu konstrukciju, tako da bi do kraja 9. mjeseca ista bila gotova i dvorana useljiva za sportaše.“

Također, gradonačelnik Karlo Starčević je naglasio kako imaju gotov projekt i kako se za mjesec dana planira izgradnja atletske staze, kompletan plan i projekt Olimpijskog centra s olimpijskim bazenom je već napravljen, tako da bi ovo za 3 do 5 godina mogao postati Olimpijski centar u Gospiću s tim da se u sklopu toga želi integrirati i Hotel Velebno sa svim sportskim sadržajima.

Nikola Starčević, predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića ne krije zadovoljstvo ovim projektom i početkom radova.

-„Ovo je san snova. Radimo borilački centar koji bi koristili hrvači, ali i drugi sportaši i gimnastičari. To nam je životni san.“  

Nikola Starčević dodaje kako se radi dvorana od 1100 kvadrata u kojoj bi bila dva hrvačka borilišta, gimnastički parter i gimnastička jama te olimpijska teretana i garderobe sa saunama. Ističe kako su sredstva za gradnju atletske staze u iznosu od 600 tisuća kuna već dobivena od strane Ministarstva turizma i sporta, što bi ovaj kompleks dodatno oplemenilo.

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, Mario Možnik istaknuo je kako je gimnastika podloga za druge sportove, pa tako i hrvanje, te se zahvalio Nikoli Starčeviću što je to prepoznao, no i Gradu Gospiću i Ministarstvu turizma i sporta što su podržali ovu akciju izgradnje dvorane.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content