REZULTATI PRVOG KRUGA LOKALNIH IZBORA

Donosimo rezultate jučerašnjeg prvog kruga lokalnih izbora. U tri od četiri grada u našoj županiji ide se u drugi krug izbora za gradonačelnika. Što se tiče općina, Karlobag i Donji Lapac idu u drugi krug izbora, koji će se održati 30. svibnja.

Zanimljivi su rezultati izbora za župana,  Darko Milinović (LiPO) osvojio je 33,26%, dok je Ernest Petry (HDZ, HSS, HSU i HBS) 32,04%, iznenađenje je Danijel Tušak (kandidat grupe birača) koji je osvojio 17,79% i najveći broj glasova u Gospiću, Tomislav Zrinski (SDP) 6,49% i Stipo Lukač (Domovinski pokret) 4,76%.

U izborima za Županijsku skupštinu HDZ-u i koalicijskim partnerima pripalo je 35,38 % glasova, LiPO 29,48%, HSP-u 17,17%, DP-u 6,06%, SDP-u 6,02% i SDSS-u 5,86%.

Rezultati izbora za općinske načelnike: Zlatko Fumić (HSS) uvjerljivo pobijedio Josipu Pavlović (LiPO) u utrci za načelnika općine Brinje. U Donjem Lapcu u drugi krug idu Ilija Obradović (SDSS) i Daco Vlatković (SDP). U Karlobagu u drugi krug idu Boris Smojver (HDZ) i Ivica Bačić (LiPO). U Lovincu i dalje načelnik ostaje Ivica Miletić (HDZ) koji je u izbornoj borbi pobijedio Petra Matovinovića (LiPO). U Perušiću je Ivica Turić (HDZ, HSS) bio uvjerljiv protiv Boška Stapara (LiPO). Kandidat grupe birača Ante Kovač slavio je u prvom krugu te ostao načelnik općine Plitvička jezera. U Udbini načelnik općine ostaje HDZ-ov Josip Seuček, a u Vrhovinama SDSS-ov Milorad Delić.

Što se tiče gradova, u Gospiću je aktualni gradonačelnik Karlo Starčević osvojio 47,42% glasova i ide u drugi krug izbora protiv HDZ-ova Maria Stilinovića koji je osvojio 23,50% glasova. U Otočcu u drugi krug idu Stjepan Kostelac (LiPO) i kandidat grupe birača Goran Bukovac. U Novalji u drugi krug idu Ivan Dabo (HDZ) i Ante Dabo (LiPO). Senjani su izabrali svog gradonačelnika, HDZ-ova Juricu Tomljanovića.

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content