JOSIP BROZIČEVIĆ NOVI DOPROČELNIK HGSS – a NA RAZINI HRVATSKE

Na održanom Vijeću Stanica u Starigradu, Josip Brozičević pročelnik gospićke Stanice HGSS-a izabran je za novog dopročelnika HGSS-a na razini Hrvatske. Zamijenio je velikog Vinka Prizmića koji je dužnost pročelnika obnašao punih 16 godina, a posljednje 2 godine bio je u ulozi dopročelnika Službe.

Vijeće Stanica HGSS-a kojeg čine predstavnici svih 25 Stanica u Hrvatskoj dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za ovu odgovornu, moralnu, volontersku i nadasve časnu dužnost. Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću i prije svega kolege prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 17 godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna:

„Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi pa tako i članovi Stanice Gospić više od 30 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem a to je spasiti ljudski život, a nemali broj puta su to učinili kada to nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše“. – kazao je Brozičević za Radio Gospić.

Stanica Gospić pokriva najveće ali i terenski najzahtjevnije područje u Hrvatskoj a sve temeljne djelatnosti nastoji obavljati besprijekorno. Da je nesebični rad  i angažman spašavatelja prepoznat govori  i veliko povjerenje, te respekt kako među građanima, jedinicama lokalne uprave i samouprave tako i među svim Stanicama HGSS-a. Ta privilegija, vrijednost i osjećaj kada se spasi ljudski život, ne može se opisati i nema cijenu.

FOTO: HGSS STANICA GOSPIĆ

 

 

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content