Tijekom vikenda 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola

GOSPIĆ- Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave Ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća, provedene su i  preventivno represivne akcije. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u Otočcu. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom.
Tijekom proteklog vikenda provedene su   preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u Otočcu, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.61 g/kg). Najveća utvrđena brzina kretanja od 222km/h izmjerena je na autocesti A-1, u smjeru juga, između Ličkog Osika i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kod 34-godišnjeg slovenskog državljanina i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji su upravljali osobnim automobilima. Oni su  kažnjeni novčanim kaznama, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Također provjerite

U Cerovačkim špiljama Uskrsni špiljotrag

Javna ustanova Park prirode Velebit i ove godine organizira Uskrsni špiljotrag u Cerovačkim špiljama. Događanje …

X
Skip to content