POTPISANI UGOVORI O POSLOVNOJ SURADNJI IZMEĐU LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE, PRIVREDNE BANKE ZAGREB D.D. I ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. RIJEKA

U prostorijama Ličko – senjske županije danas su potpisani ugovori o poslovnoj suradnji Ličko senjske županije i poslovnih banaka – Privredne banke Zagreb d.d. i Erste & Steiermarkische bank d.d. Rijeka. Spomenuta poslovna suradnja  vezana je za provedbu  Programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“, čiji je najmanji iznos 200 tisuća kuna, a najveći 2 milijuna kuna, te  „Obrtna sredstva“  HBOR – a na području Ličko-senjske županije najmanjeg iznosa u visini od 100 tisuća kuna i najvećeg do milijun kuna. Župan Milinović istaknuo je kako je bitno i na ovaj način motivirati sve obrtnike s područja Ličko – senjske županije na korištenje ovih kreditnih linija:

  • Oni koji nisu u sustavu PDV – a, ne mogu preko HBOR – a dobiti tu kreditnu liniju. Zato smo uključili poslovne banke.

Draženka Draženović Kostelac, voditelj Područnog ureda HBOR -a za Liku naglasila je važnost potpisivanja današnjeg ugovora jer je riječ o programu kreditiranja koji se najviše koristi u našoj županiji, dodavši:

  • Ova subvencija će još više potaknuti da se poduzetnici javljaju za HBOR – ove kredite. Suradnja s bankama nam je bitna, jer jedan segment klijenata financiramo isključivo putem poslovnih banaka. To su OPG – ovi koji nisu u sustavu PDV – a, te Udruge, a obrtna sredstva financiramo isključivo putem poslovnih banaka i nema direktnog plasmana.

Temeljem navedenih ugovora o poslovnoj suradnji Ličko – senjska županija će poduzetnicima kojima su odobrena kreditna sredstva subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 postotna poena za program „Poduzetnišvo mladih, žena i početnika i 1,00 postotni poen za program „Obrtna sredstva“.

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content