ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUGE „RASTOKA“

U Kulturno informativnom centru Gospić održana je Osnivačka skupština Udruge „Rastoka“ – udruga za promicanje, razvitak i unaprjeđenje života u selu Rastoka.  Na inicijativu građana i  mještana ovog sela osnovana je Udruga koja će biti uporište kao tijelo preko kojeg će članovi djelovati, a sve kako bi očuvali i promovirali selo, poboljšali uvjete i kvalitetu života u selu koje ne samo svojom ljepotom nego i položajem ima kapaciteta za eko turizam. Članica Inicijativnog odbora za osnivanje Udruge „Rastoka“, Manda Pavičić Naglić:

  • Danas smo se ovdje okupili na inicijativu više-manje svih nas prisutnih, da pokušamo na neki način malo oživjeti selo, zaštititi ono što tamo imamo i da svim tim pridonesemo cijeloj lokalnoj zajednici, a i šire.

Ciljevi Udruge su, između ostalog, poticanje na volonterski rad i sudjelovanje u zajednici, upoznavanje s kulturnom i spomeničkom baštinom sela Rastoka, promicanje zaštite prirode, organiziranje radnih akcija uređenja okoliša i sl.

Svjestan činjenice da im svima skupa prethodi razdoblje velike borbe i puno posla, predsjednik Mile Pavičić ističe kako očekuje angažman i šire zajednice koja je spremna poticati rad udruge.

 

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content