PRVENSTVO HRVATSKE KRUŽNIH UTRKA USPJEŠNO OTVORENO PRVOM OVOSEZONSKOM UTRKOM NA HUNAGRORINGU U MAĐARSKOJ-PRVO MJESTO ZA SENZACIONALNI DEBITANTSKI NASTUP SAINT CHRISTOPHER RACING TEAMA IZ GOSPIĆA

Prošlog su se vikenda na Hungaroringu vozile utrke Prvenstva Hrvatske kružnih utrka uz utrke Eset Cupa, TCR prvenstva istočne Europe, FIA CEZ prvenstva srednjoeuropske zone i nekoliko internacionalnih prvenstava. Prvi puta kao debitantski klub na Prvenstvu Hrvatske kružnih utrka nastupio je naš klub iz Gospića, Saint Christopher Racing Team. Za Saint Christopher Racing Team  nastupili su vozači Grega Šimunovič, Sandro Babić i Nino Jeličić, te su svojim vrhunskim rezultatima, na opće iznenađenje svih prisutnih, osigurali svom klubu prvo mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske kružnih utrka.

Prvenstvo Hrvatske je bilo podijeljeno u dvije skupine. Natjecatelji grupe 1 (do 1400 ccm), natjecatelji grupe 2  (do 1600 ccm) i Clio Cup vozili su u jednoj skupini, dok su u drugoj skupini vozili vozači grupe 3 (do 2000 ccm) i grupe 4 (iznad 2000 ccm) i po prvi puta grupa 5 (GT automobili). Na Hungarorigu su se održale dvije ovo sezonske utrke, petak i subotu.

Grega Šimunovič, naš najzaslužniji vozač za pobjedu, nastupao je u dvije različite grupe. Prvog dana natjecanja u grupi 5 vozio je Porche Cayman GT4, i time po prvi puta u Prvenstvu Hrvatske vozio grupu GT automobila. Sa tim nastupom je ostvario i najbrže vrijeme Prvenstva Hrvatske od svih grupa na natjecanju Prvenstva Hratske, te je taj uspjeh ponovio i na drugoj utrci Prvenstva Hrvatske održanoj u subotu. Grega Šimunovič je sa Porsche Caymanom GT4 nastupao i u klasi Eset Cupa, te osvojio dva druga mjesta.

Za Saint Christipher Racing Team, u grupi 1 (do 1400 ccm) nastupila su dva naša vozača, Sandro Babić sa Škodom Fabiom 1.4 i Nino Jelićić sa WV Polom 1.4 . U svojoj grupi su ostvarili vrhunske rezultate, te je prvog dana Sandro Babić osvojio 1. mjesto, a Nino Jeličić  2. mjesto, a drugog dana Nino Jeličić 1. mjesto, a Sandro Babić 2. mjesto.

Za Saint Christopher Racing Team u grupi 2 (do 1600 ccm) nastupio je Grega Šimunovič sa Suzuki Swiftom. Prvi dan je nažalost odustao zbog tehničkih poteškoća, što je nažalost razlog zbog kojeg je Saint Christopher Racing Team završio na drugom mjestu iza AK Dubrovnik Racinga. Drugi je dan uspio otkloniti kvar, te je utrku završio kao prvi u grupi.

Svojim uspješnim rezultatima osigurali su svom klubu Saint Christopher Racing Teamu iz Gospića, prvi dan drugo mjesto, sa samo dva manje boda iza AK Dubrovnik Racinga, kluba sa dugogodišnjom tradicijom i dugogodišnjeg prvaka Hrvatske, iako Saint Christopher Racing Team nije nastupio u punom sastavu. Za AK Dubrovnik Racing pobjedu su donijeli Maro Franić sa WV Golfom V, višegodišnji prvak Hrvatske u svojoj grupi,  osvojivši prvo mjesto u grupi 3 ( do 2000 ccm), Veljko Bubičić sa Seat Ibizom Cuprom, osvojivši prvo mjesto u grupi 4, te Žarko Knego sa Seat Leonom Cuprom vozivši TCR. Treće mjesto osvojio je AKK DS Racing iz Preloga.

Drugi dan Prvenstva Hravtske Saint Christopher Racing Team osvojio je prvo mjesto, ispred AK Dubrovnik Racinga. Maksimalan broj bodova svom klubu donijeli su Grega Šimunovič, Sandro Babić i Nino Ječičić. Drugo mjesto AK Dubrovnik Racingu sa zaostatkom od 5 bodova, osigurali su Maro Franić i Veljko Bubičić, koji su ponovno osvojili prvo mjesto, te Nikola Radnić sa Hondom Civic Typr R, osvojivši 3. mjesto u svojoj grupi. Utrku zbog tehničkih poteškoća nije završio Žarko Knego sa Seat Leonom Cuprom, te nažalost Mirko Pendo koji je imao sudar sa Mađarskim vozačem Clio Cupa, te je time zavšio nastup.

 

Na prvenstvu Hravtske su nastupali i drugi klubovi iz Hrvatske sa svojim vozačima. Najmanje sreće ovaj put su imali nažalost vozači AK Makarske, Frane Jukić, Karlo Utrobičić i Ćiro Utrobičić, koji su već prvi dan morali odustati zbog tehničkih poteškoća na svojim jurilicama. Nažalost, jer su klub kojem je mjesto u vrhu Prvenstva Hrvatske. Jedini predstavnik AK Trogira na Hungaroringu Robert Antunović je završio oba dana na odličnom trećem mjesto. Po prvi puta je nastupila Stefani Mogorović iz AK Istra Racing Teama Pazin, uz iskusog Ivana Gustina, koja je kao debitantica osvojila četvrto i peto mjesto sa Renault Clio III. Odličan nastup je imao i jedini predstavnik AK Cobra Virovitica Igor Tomljanović sa Reanault Cliom IV. Četvrto mjesto kao klub osvojio je AK Buzet Autosoprt, peto mjesto AK Trogir, šesto mjesto AK Istra Racing Team Pazin, sedmo mjesto Ina Delta, osmo mjesto Cobra Virovitica, deveto mjesto AK Zagorje, deseto mjesto AKK Fly by Kolman i jedanaesto mjesto AK Makarska.

 

Vozači Saint Christopher Racing tima iz Gospića su svom klubu, koji je osnovan 2021. godine, i koji je prvi put debitirao na Hungaroringu, osvojivši ukupno u dvije utrke najveći broj bodova, osigurali tako prvo mjesto u Prvenstvu Hravatske ispred AK Dubrovnik Racinga, te su time napravili pravu senzaciju. Treće plasirani klub je AKK DS Racing iz Preloga. Sljedeća urtka Prvenstva Hrvatske kružnih utrka nas očekuje u lipnju na Grobniku. Uspjeh našeg kluba Saint Christopher Racing Teama na ovom natjecanju je nevjerojatan, te se nadamo bar još koji put ove sezone slično ponoviti.

Izvor/foto: Saint Christoper Racing team

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content