Grad Gospić i ove godine uključio se u akciju “Zasadi stablo, ne budi panj”

Grad Gospić i Lička Ekološka Akcija  i ove su se godine  uključili u akciju „Zasadi stablo, ne budi panj“,  sadnjom stabala breze i vrbe na lokacijama u Gospiću i na Ličkom Osiku.

Cilj akcije je razviti svijest o klimatskim promjenama i očuvanju okoliša.

Tako su u utorak 2. ožujka 2021.godine na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule na Ličkom Osiku zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, djelatnici Gradske uprave i Komunalca d.o.o. zasadili četiri sadnice breze.

Članovi Ličke Ekološke Akcije  zasadili su pet sadnica vrbe kod Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Vrtlarskoj ulici u Gospiću.

Dragi sugrađani pridružite se i vi akciji i zasadite stablo u svom dvorištu i vrtu.

Drveće je važan dio prirodnog krajolika, sprječava eroziju i odrone tla. Povoljno utječe na klimu u područjima, gdje su veliki šumski kompleksi. Drveće zadržava i čuva vodu u tlu, proizvodi kisik koji nam je neophodan za život, a veže ugljični dioksid pa tako smanjuju emisije ugljičnog dioksida u atmosferi. Ima estetsku ulogu, povoljno utječe na životnu i radnu sredinu. Drveće pomaže u očuvanju životinjskog svijeta. Iz drveća dobivamo lijekove, daje nam sjenu i štiti nas, čuva energiju. Šetnja prirodom, među drvećem, dokazano je dobra za mentalno i fizičko zdravlje. Studije su pokazale da su ljudi koji žive uz drveće – sretniji ljudi!

 

IZVOR/FOTO: Grad Gospić

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content