Uskoro e-upisi u Dječjem vrtiću „Pahuljica“

Dječji vrtić „Pahuljica“ prijavio se u srpnju 2020. godine na javni poziv Ministarstva pravosuđa i uprave za uključivanje u Projekt “Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ te je u siječnju ove godine dobio odluku o odabiru.

Odlukom o odabiru ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje će koristiti sustav za e-upise, Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, između 151 ustanove odabran je i naš dječji vrtić. Tako su se Dječji vrtić „Pahuljica“ i Dječji vrtić „Tratinčica“ iz Brinja jedini u Ličko-senjskoj županiji uspjeli izboriti za uključivanje u projekt.

Uključivanjem u navedeni projekt digitalizirat će se proces upisa u Dječji vrtić „Pahuljica“ te na taj način omogućiti upis djece u dostupne programe odgoja i obrazovanja putem sustava e-Građani.

Projektom će se omogućiti pokretanje jedinstvenog zahtjeva i potpuna obrada, a usluga će biti dizajnirana na način da se uvažavaju posebnosti koje su osnivači odredili kod postupka provođenja upisa (primjerice: posebni kriteriji, prednosti pri upisu i sl.).

Sustavom će se ostvariti administrativno rasterećenje roditelja/skrbnika, budući da za prijavu više neće biti potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već će Sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su dosad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.

Navedeni projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. –2020., u ukupnoj vrijednosti od 40.002.019,64 kn, a provodi ga Ministarstvo pravosuđa i uprave u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

 

IZVOR/FOTO:GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content