GRADONAČELNIK KARLO STARČEVIĆ STIPENDIRA DEVET STUDENATA S PODRUČJA GRADA GOSPIĆA

Gradonačelnik  Karlo Starčević danas je potpisao Ugovore o stipendiranju sa studentima s područja Grada Gospića, kojima je dodijeljena stipendija za akademsku godinu 2020./2021. Stipendije gradonačelnik dodjeljuje  u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba na  području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja  ostvarili visoke rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića koje se on u potpunosti odrekao u tu svrhu.  Visina stipendija je određena  visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva, a najveću stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom.  Lista prvenstva, utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh učenika/studenta u prethodnoj školskoj/studijskoj godini, godina školovanja/studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne školske /studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja. Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić, u ovoj akademskoj godini su strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika, medicina.

Za akademsku godinu 2020./2021. gradonačelnik Starčević dodjeljuje ukupno devet stipendija, a dobitnici su:

  1. Blaženka Maras
  2. Katarina Smolčić
  3. Ivan Bunčić
  4. Ivana Osmokrović
  5. Dorian Stilinović
  6. Antonia Mesić
  7. Lea Šuper
  8. Ana Šimunić
  9. Mario Đapić

Gradonačelnik se nakon potpisivanja Ugovora obratio studentima, zaželio  im uspjeh  u daljnjem  obrazovanju, te ih pozvao da se po završetku studija vrate u svoj grad.

 

IZVOR/FOTO: GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

Predavanje u NSK Gospić

U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić 24. travnja održat će se predavanje na temu Bitka kod …

X
Skip to content