PAVEL SU DOBITNICI TOP.HR MUSIC AWARDS ZA GRUPU GODINE!

Iako je 2020. godina poremetila planove svim glazbenicima, grupa Pavel usprkos svim otkazanim svirkama može reći kako iza sebe ima poprilično uspješnu i plodnu godinu. Tijekom prve polovice 2020. Pavel su imali najemitiraniju radijsku pjesmu, duet ‘Ne daj na nas’ s Tedijem Spalatom, a uspjeh na top listama ostvarili su i s nadolazećim singlovima koji su u eter pušteni početkom ljeta te najesen – ‘Bijela jedra’ pa zatim ‘Dobri se zaborave’.  Singlovi koji su bili dodatna uvertira u ono što su nam iz Pavela pripremili za kraj godine – novi studijski album Ennui, za koji glazbeni kritičari pišu kako se radi o jednom od ponajboljih domaćih pop albuma ikad.

Ennui, piše kritika, predstavlja trijumf te najbolje skladateljsko ostvarenje u karijeri Aljoše Šerića i njegova benda, sa sjajno aranžiranim i odsviranim pjesmama iznimnog melodijskog senzibiliteta. Album je stigao pred sam kraj 2020. kao blistavi glazbeni trenutak jedne mračne godine koja je sada iza nas, a Pavelu su stigla i neka nova priznanja struke – oba u kategoriji grupe godine – prvu nagradu za grupu godine uručio im je Zlatko Turkalj u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja, a ovih im je dana uručena i nagrada TOP.HR Music Awards, nagrada Hrvatske diskografske udruge i RTL televizije. 

‘’Lijepo je dobivati nagrade, pogotovo za godinu koja je oskudijevala lijepim stvarima, još je draže kad je nagrada temeljena na statistici, nema glasanja, žirija, sviđanja ili nesviđanja, samo gole činjenice. Hvala!’’ – poručuje Aljoša Šerić povodom osvajanja TOP.hr Music Awards.

Kako je Aljoša Šerić domaću pop glazbu učinio komercijalnom, ali ipak inteligentnom prema propisima kakvi vladaju na svjetskoj glazbenoj sceni, poslušajte na digitalnim servisima ili potražite fizičko izdanje albuma Ennui.

 

Također provjerite

22. Senjske koncertne večeri- program

Grad Senj, Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva Senj i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i …

error: Sadržaj je zaštićen!
Skip to content