Svjetski poznata”Bella Ciao” u izvedbi Miroslava Rusa & Livorno Swing Quarteta!

Umjetnik, autor i producent, koji voli propitivati i pomicati glazbene granice, ovoga je puta napravio nešto za svoju dušu. Miroslav Rus u društvu svog Livorno Swing Quarteta, predstavlja obradu svjetski poznate pjesme ” Bella Ciao”
Skladba radnica s talijanskih polja, ne smatra se više ideološkom ili partizanskom, već pjesmom slobode duha, željom za demokracijom, odnosno kao simbol otpora nepravdi.
Teško je nabrojati sve obrade, četrdeset jezika i umjetnike širom svijeta, koji su prepjevali ovu pjesmu, a među njima su i Manu Chao, KUD Idijoti, Goblini. Korištena je kao filmska glazba, a prije nekoliko godina, izvođena je i tijekom misnih slavlja u crkvi u talijanskoj Genovi. Njima se sada pridružio i Miroslav Rus, pojašnjavajući razloge, zašto u ovom trenutku, te tko stoji iza
Livorno Swing Quarteta, Svaki trenutak je dobar za dobru pjesmu, Bella Ciao sam zavolio još kao dijete i eto dočekao da je i sam otpjevam. To je jedna od pjesama sa neograničenim rokom trajanja, pjesma koju su mnogi prisvajali čak i ideološki, ali u samoj biti ona je samo simbol slobode i ljepote glazbe koju čuva u sebi toliko godina. Livorno swing Quartet je protočan bend čije boje u ovoj pjesmi brane gitarama Zvonimir i Mario Domazet, bubnjevima Dario Horvat i klarinetista Vlado Matulić. Ovu obradu, prati i video spot, koji je potpuna art vizija Miroslava Rusa, a sve je u djelo pretvorio Hrvoje Banić iz Hit Produkcije.
Spot se snimao u jednom od najzanimljivijih zagrebačkih, umjetničkih prostora, koji je dao dodatni pečat na cijelu priču. Za sam kraj, uživajte slušajući i gledajući “Bella Ciao” u izvedbi Miroslava Rusa & Livorno Swing

IZVOR: Hit Records

Također provjerite

USKORO: 4. Smotra dječjeg izvornog folklora Otočac 2024.

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizira 4. Smotru dječjeg izvornog folklora koja će se održati 20. travnja …

X
Skip to content