OVO SU NOVE MJERE ZA SUZBIJANJE KORONA VIRUSA

Od subote 28. studenog uvode se nove epidemiološke mjere s obzirom na broj novooboljelih  prethodnih dana, koje će trajati najmanje do 21. prosinca.
Ukoliko se u tom periodu broj novooboljelih ne bude smanjivao moguće je produljenje mjera.
“Nove mjere su tu da bi se sačuvali ljudski životi i održivost zdravstvenog sustava. Jedino njihovim poštivanjem moguće je smanjenje širenja zaraze što u konačnici znači i brže ukidanje donesenih mjera.
S druge strane, budući da nove mjere dodatno ograničavaju ili u potpunosti onemogućuju rad dijela gospodarstvenika, resorni će ministri već sutra održati sastanak s njihovim predstavnicima kako bismo vidjeli na koji način #VladaRH može dodatno pomoći, uz postojeće mjere za plaće radnika koje su na snazi.
Odgovor na epidemiju u obliku epidemioloških mjera, koje mogu biti blaže samo uz odgovorno ponašanje svakog pojedinca, bit će na snazi sve dok nemamo cjepivo ili lijek. Trenutno je nekoliko cjepiva u završnoj fazi testiranja i poduzeti su svi koraci kako bi ono u Hrvatsku stiglo što prije, nakon što ga odobri Europska agencija za lijekove. Distribucija će biti pravovremena i pravična, a najprije prema najugroženijim skupinama” piše na Facebook stranici Vlade Republike Hrvatske.
nove mjere

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content