KONFERENCIJA ZA MEDIJE U GPOU OTOČAC NA TEMU: PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ERASMUS+ PROJECT UNESCO NETWORK

U maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac danas će se s početkom u 12 sati održati konferencija za medije povodom odobrenog Erasmus+ projekta: Mreža UNESCO kulturnih prostora.

Ovaj projekt je razmjena metoda, pristupa, prakse među organizacijama i državama sudionicama gdje će se realizirati zajednički treninzi u svim partnerskim zemljama s raznolikim programom kako bi se pružila sveobuhvatna slika stanja u svakoj zemlji u regiji, a u projektu sudjeluje osam iskusnih organizacija iz europskih zemalja: Latvija – Zaklada za etničku kulturu Suita, Estonija – Zaklada za kulturni prostor Kihnu i nevladina organizacija Setoma, Republika Sjeverna Makedonija – ICTM Nacionalni odbor Makedonije, Gruzija – Gruzijski centar za umjetnost i kulturu, Italija – Sveučilište u Cagliari, Portugal – Municipio de Idanha-a-Nova i Hrvatska – Gacko pučko otvoreno učilište Otočac. Nositelj projekta je Zaklada za etničku kulturu Suita- Latvija.

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac partner je ovog projekta koji ima zajednički cilj s nositeljem i  partnerima, a to je održavanje tradicije i tradicijske kulture. O projektu će govoriti ravnateljica Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac Nada Avsec, prof., dr.sc. Joško Ćaleta, Institut za etnologiju i folkloristiku, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu za očuvanje nematerijalne baštine Republike Hrvatske, organizatorica kulturnih programa Vera Dasović i članica ansambla Harmonija disonance prof. Franka Kovačević. Dodajmo kako je projekt odobren u iznosu od 250,472 EUR.

IZVOR/FOTO: GPOU OTOČAC

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content