AK VELEBIT 2001 NA 35. PLITVIČKOM MARATONU

Na Plitvicama je u nedjelju, 15. studenoga ove godine održan 35. Plitvički maraton na kojem su nastupili i natjecatelji Ak Velebit 2001 iz Gospića te postigli zapažene rezultate. U okolnostima uzrokovanih virusom COVID – 19, natjecanje je održano s nešto manjim brojem natjecatelja od uobičajenih, prvenstveno su nedostajali inozemni natjecatelji kojima je Plitvički maraton nezaobilazan u kalendaru natjecanja, jer osim sportskog motiva svi vole doći zbog prirodnih ljepota i gostoljubivih domaćina.

Natjecanje je organizirao Ak Plitvice, a trčane su dionice 5 km, polumaraton i maraton te štafeta 4 x 10 km. Start i cilj svih utrka bio je u Mukinjama, a zbog epidemioloških mjera start po kategorijama bio je u različito vrijeme. Prvi su startali maratonci, a utrka je ujedno bila i prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Na najtežoj stazi maratona u ovom dijelu Europe s gotovo 800 metara uspona, pobijedio je Goran Murić iz Ak Forca, 2. mjesto osvojio je Dejan Radanac iz Ak Sljeme, a 3. mjesto pripalo je Ivanu Buliću iz Ak Dubrovnik. Kod žena slavila je Tea Faber iz Ak Dubrovnik, 2. mjesto osvojila je Veronika Jurišić, a 3. Maja Bonačić, obje iz Ak Sljeme. Ekipni prvaci Hrvatske u muškoj konkurenciji su Ak Varaždin, a u ženskoj Ak Sljeme.

Uspješan nastup imali su i atletičari Ak Velebit 2001 koji su zbog situacije s covidom nastupili bez nekoliko brzih maratonaca, ali i s tim poteškoćama u sastavu Marijan Butorac (19. mj. ), Josip Milinković (35. mj.), Martin Mataić (40. mj.) osvojili su ekipno vrlo dobro 7. mjesto. Joso Hećimović uspješno je utrku završio na 75. mjestu (7. mj. u kategoriji M 55). Sjajan nastup imala je Dijana Butorac koja je popravila svoje najbolje vrijeme na maratonu, osvojivši 19. mjesto na PH u ženskoj konkurenciji.  Nakon njih startali su i polumaratonci, a Ak Velebit 2001 uspješno su predstavili Marijo Bijonda (33. mj.), Matei Pervan (34. mj.), Klara Prpić (11. mj. ) i Marija Pađen (28. mj. ).

Zadnja je startala utrka na 5 km, a sjajne vijesti za Ak Velebit 2001 donio je novi član Dragan Štakić, koji je se popeo na postolje osvojivši ukupno 3. mjesto.  Ak Velebit 2001 ovim nastupom je završio službena natjecanja pod Hrvatskim atletskim savezom za 2020. godinu te kreću s planovima za 2021.

IZVOR/ FOTO: M. B. / AK VELEBIT 2001

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content