ZAVRŠNO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA „ZAŽELI“ U OPĆINI BRINJE

Jučer je u Brinju održano završno predstavljanje projekta „ Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Brinje “. Prezentaciju je održala voditeljica projekta mag.ing. Mirjana Javor.

„Općina Brinje privodi kraju projekt Zaželi . Na ovaj način željeli smo upoznati javnost o postignutim ciljevima i rezultatima projekta.  Projekt Zaželi u potpunosti se financirao iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Za provedbu programa osigurano je 1.708.710,00 kuna. U provedbi projekta imali smo dvije glavne aktivnosti.

Aktivnost 1: Zapošljavanje žena iz ciljnih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju

Cilj je bio zaposliti 10 žena s područja Općine Brinje koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na žene starije od 50 godina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Zaposlene žene su u periodu od 24 mjeseca svojim radom i aktivnostima poboljšale kvalitetu života krajnjim korisnicima. Ovaj smo cilj ispunili. 10 žena obilazilo je ukupno 73 uglavnom staračka i samačka domaćinstva. U ostvarivanju ove aktivnosti pomogli su na partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Gospić, koji su identificirali žene iz ciljne skupine. Centar za socijalnu skrb Senj, područni ured Otočac koji nam je dao popis potencijalnih korisnika.

Aktivnost 2:Obrazovanje i osposobljavanje žena

Kroz projekt Zaželi svakoj sudionici omogućena je usluga obrazovanja i osposobljavanja, u našem projektu provedeno je osposobljavanje za gerentodomaćicu. Svih naših 10 sudionica uspješno je završilo pri Pučkom otvorenom učilištu Ogulin osposobljavanje za posao gerentodomaćice te stekle ispravu – uvjerenje o osposobljenosti za poslove gerentodomaćice, koje im se upisuje u radnu knjižicu.  I ovaj smo cilj ispunili. „ rekla je voditeljica Mirjana Javor koja je zahvalila načelniku Općine Brinje Zlatku Fumiću na podršci pri provedbi projekta.

Predstavljanje je održano u DKC Brinje uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

IZVOR/FOTO: OPĆINA BRINJE

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content