Tijekom proteklog vikenda evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira

Kako javlja PU Ličko-senjska tijekom proteklog vikenda evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 31-godišnjakom i 50-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili krađe.

31-godišnjak se sumnjiči da je u srpnju 2019. godine, u šumskom predjelu Šedrvan-Bukova glava posjekao i otuđio 43.25 kubnih metara bukve i hrasta, dok se 50-godišnjak sumnjiči da je u kolovozu 2019. godine na području Marine glave posjekao i otuđio 17.17 kubnih metara graba i hrasta, te su obojica oštetili pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

U vremenu od 15. travnja do 29. svibnja 2020. godine nepoznati počinitelj provalio je u objekt koji se nalazi na jednom odmorištu na autocesti A-1, iz kojeg je otuđio klima uređaj i neonske lampe, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tri su prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, a dogodile su se:

  • u subotu u 11 sati na dionici državne ceste broj 52, između mjesta Gornji Babin Potok i Homoljac, kada je 51-godišnjak iz Hreljina upravljao motociklom riječke registracijske oznake, iz smjera Vrhovina u smjeru Korenice i po izlasku iz desnog zavoja iz za sada neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad motociklom, te desnom bočnom stranom motocikla okrznuo metalni branik, nakon čega pada na kolnik. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

 

  • u subotu u 11.45 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Šušanj, kada je 64-godišnji austrijski državljanin upravljao motociklom, austrijske nacionalne oznake iz smjera Karlobaga u smjeru Gospića, i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio udesno van kolnika. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

 

  • u nedjelju u 18.45 sati na lokalnoj cesti u mjestu Grabušić, Općina Udbina, kada je 34-godišnjak iz Rijeke upravljao osobnim automobilom riječke registracijske oznake iz smjera Korenice u smjeru Grabušića, te uslijed neprilagođene brzine kretanja kotačem udara u stijenu uz rub kolnika, a potom i u zaustavljeni automobil gospićke registracijske oznake. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 59-godišnji putnik iz automobila riječke registracijske oznake, dok je 53-godišnja putnica iz automobila gospićke registracijske oznake lakše ozlijeđena.

 

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu kojima je utvrđeno 67 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću, kod 31-godišnjaka iz Gospića (3.32 g/kg). On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na nadležni sud, gdje je Rješenjem proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Također provjerite

Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti …

X
Skip to content