UHIĆENA PETORKA OSUMNJIČENA ZA PROVALE U BANKOMATE

Kako javlja Policijska uprava ličko – senjska, predstavnici Policijske uprave primorsko – goranske i Ravnateljstva policije, Uprave kriminalističke policije na jučer održanoj konferenciji za medije prezentirali su rezultate složenog kriminalističkog istraživanja nad grupom počinitelja osumnjičenih za kaznena djela teških krađa provaljivanjem u bankomate. Riječ je o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju kojeg su nositelji bili policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske, a provedeno je u suradnji s Policijskim upravama zagrebačkom, krapinsko-zagorskom i istarskom te u suradnji i koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Također, u dijelu kriminalističkog istraživanja sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave ličko – senjske, Policijske postaje Senj.
Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su petorica hrvatskih državljana u dobi od 30, 34, 37, 40 i 42 godine s područja Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Riječ je o osobama koje su već ranije evidentirane kao počinitelji ove vrste kaznenih djela, a u počinjenju su iskazivali izuzetnu organiziranost, kako u pripremnim radnjama tako i prilikom uništavanja dokaza nakon počinjenja kaznenih djela. Protupravna imovinska korist nastala otuđenjem novca iz bankomata iznosi oko  3.200.000 kuna, za koliko su oštećene četiri novčarske ustanove sa sjedištima u Rijeci i Zagrebu.
Osim novčarskih ustanova, oštećeni su i drugi objekti u sklopu kojih su se nalazili bankomati, pri čemu je prema dosad zaprimljenim odštetnim zahtjevima nastala materijalna šteta od oko 630.000 kuna.  Petorica hrvatskih državljana kazneno su prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili ukupno 32 kaznena djela od kojih 11 teških krađa (četiri u pokušaju), osam kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, 12 kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i kazneno djelo krivotvorenja isprava. Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

IZVOR I FOTO: PU ličko – senjska

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content