Svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Svetom misom u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću, te polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata i paljenjem svijeća kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Trgu Alojzija Stepinca svečano je obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske. Dan je to koji se obilježava u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Svečanom obilježavanju nazočili su te vijence položili i svijeće zapalili predstavnici Grada Gospića, Ličko- senjske županije, hrvatske vojske, policije, te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.  Riječi molitve uputio je velečasni Mario Vazgeč.

Također, prigodne čestitke građanima povodom Dana državnosti Republike Hrvatske uputili su gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i Župan ličko-senjski Darko Milinović.

 

-„Želimo uputiti čestitku svekolikom hrvatskom nacionalnom puku u domovini i izvan domovinstva, da je Hrvatska jedan okvir i hrvatskog izvan domovinstva i svih građana Republike Hrvatske u kojoj mi svoje interese, interese svojih obitelji ali i zajedničke nacionalne interese možemo ostvariti. Zato želim sretan, ugodan i blagoslovljen Dan državnosti i da bi Hrvatska živjela u vjekove.“ – kazao je Starčević.

 

-„Čestitam svim Hrvaticama i Hrvatima Dan državnosti i još jednom zahvala svima onima koji su dali život na oltar hrvatske domovine, danas je najteže njihovim obiteljima, a mi budimo ponosni i na našu domovinu i na sve njih skupa.“- dodao je Milinović.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content