SADRŽAJNO PROLJEĆE U NP PLITVIČKA JEZERA UZ PRIDRŽAVANJE PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA

PLITVIČKA JEZERA – Najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj – Plitvička jezera od jučer je ponovno otvorio vrata posjetiteljima uz pridržavanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ognjen Borčić, savjetnik za odnose s javnošću JU NP Plitvička jezera ne krije zadovoljstvo otvaranjem Parka:

  • Nikada u povijesti Nacionalni park Plitvička jezera nije svoja vrata držao zatvorenim za posjetitelje tako dugi period. Jedva smo dočekali jučerašnji dan da otvorimo vrata, ulazne recepcije ulaza 1 i ulaza 2 za sve posjetitelje.

U sklopu dvotjednog programa „Proljeće na Plitvičkim jezerima“ nudi se posebna ponuda za sve posjetitelje koja se temelji na 7 programa obilazaka odnosno cijenama jednodnevnog posjeta ovom Nacionalnom parku.

  • Bitno je pojasniti da je akcija u trajanju od 1. svibnja do 24. svibnja ove godine. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 50 kuna, za studente je 30 kuna, dok djeca od 7 do 18 godina plaćaju ulaznicu po cijeni od 25 kuna. Tijekom cijele godine ulaznica za Nacionalni park Plitvička jezera isključivo i samo za djecu do 7 godina starosti odnosno sa osobe s posebnim potrebama, s invaliditetom preko 50 % je gratis. – pojašnjava Borčić.

Također, zanimalo nas je koliko se cijela ova situacija vezana za pandemiju koronavirusa odrazila odnosno koliko će utjecati na turistički segment ovog Nacionalnog parka, na što nam je Borčić odgovorio:

  • Jako je teško predviđati buduće rezultate. Zasad se uspješno nosimo sa ovom situacijom. Planiramo i otvaramo naše ugostiteljske objekte i smještajne kapacitete sukladno odlukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Bitno je napomenuti da smo s jučerašnjim danom unutar sustava posjećivanja Nacionalnog parka Plitvička jezera otvorili objekte na četiri lokacije.

Dodajmo i kako su sukladno mjerama održavanja socijalne distance, kreirani privremeni programi obilaska Parka, a to znači da ne sadrže vožnju panoramskim vozilom i dugom linijom broda. Staze su dovoljno duge i prostora u Parku ima dovoljno za održavanje propisanog razmaka od drugih posjetitelja, stoga iz Parka mole sve da se istog pridržavaju, paze na svoje zdravlje, zdravlje drugih, budu odgovorni i uživaju u proljeću na Plitvičkim jezerima.

FOTO: Facebook NP Plitvička jezera

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content