DOSTUPNO I ONLINE PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE ZA VRIJEME TRAJANJA MJERA ZAŠTITE OD ZARAZE KORONAVIRUSOM

Kako bi premostili privremenu blokadu izravnih susreta s pacijentima za vrijeme COVID-19 krize, Zavod za javno zdravstvo LSŽ od 15. travnja 2020.  otvara još jedan kanal za komunikaciju: MOGUĆNOST VIDEO-RAZGOVORA I/ILI CHATA S PSIHOLOGOM pomoću platforme Doxy.me.

Nekoliko je načina kako možete zatražiti razgovor, a u osnovi treba napraviti samo dva koraka. Dovoljno je psihologu iskazati vašu potrebu za razgovorom:

  1. putem telefonskog poziva ili SMS poruke (091/6041315) ILI
  2. putem e-mail poruke (psiholog.zavod@gmail.com) ILI
  3. porukom putem Instagram Direct-a (www.instagram.com/psiholog.zavod/).

Nakon toga ćete dobiti odgovor, to jest potvrdu da je vaša poruka primljena i prijedlog termina te link kojim ćete pokrenuti razgovor.

Doxy.me je jedna od priznatih platformi za telemedicinu koje su usklađene sa svjetskim standardima za osiguranje zaštite osobnih podataka, to jest povjerljivih informacija koji se razmjenjuju putem elektroničkih medija. Online razgovori s psihologom putem Doxy.me platforme za web konferencije su povjerljivi i jednostavno ih je izvesti.

Ovaj način rada podrazumijeva korištenje mobilnog telefona ili računala putem kojeg klijent i psiholog  mogu „uživo” voditi povjerljivi razgovor. Klijent u razgovor ulazi dobrovoljno i u svakom trenutku ga može prekinuti. Kao i svaki drugi kontakt s psihologom, i ovaj način komunikacije podrazumijeva međusobno povjerenje i obavezu psihologa na diskreciju te pažljivo odnošenje prema svemu što je klijent iznio u razgovoru. To znači da ovi susreti ne smiju i ne mogu biti dostupni javnosti na bilo koji način, niti mogu biti snimani bez znanja i dozvole klijenta.

Priroda odnosa između psihologa i klijenta koji se uspostavlja putem online savjetovanja identična je prirodi odnosa koji se ostvaruje i u uobičajenom kontaktu, pri osobnom dolasku klijenta kod psihologa. Sukladno Kodeksu etike psihološke djelatnosti svaki psiholog ima dužnost kompetentno voditi brigu o dostojanstvu i dobrobiti svojih klijenata i štititi povjerljive podatke o svim aspektima savjetodavnog odnosa. Drugim riječima, zadatak je psihologa da u svojim profesionalnim odnosima poštuje prava osoba na vlastite tajne i intimu te je dužan poduzimati nužne mjere opreza da ovaj aspekt odnosa ni sa čim ne bude povrijeđen.

IZVOR/FOTO: https://zzjzlsz.hr/

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content