ANTIVIRUSNA I ANTIBAKTERIJSKA SVOJSTVA ETERIČNIH ULJA

U programu radio Gospića gostovala je Katica Wolf,  aromaterapeut, koja je slušateljima približila djelotvornost eteričnih ulja koja nam svakako mogu pomoći u lakšem prolasku kroz ovu situaciju u kojoj se još uvijek suočavamo s koronavirusom.

Trenutno nam najviše mogu pomoći i život olakšati eterična ulja koja prvenstveno imaju antivirusna i antibakterijska djelovanja. U aromaterapji imamo zaista širok spektar takvih ulja. – objašnjava Wolf koja je u KIC-u Gospić održala nekoliko zanimljivih predavanja i radionica.

Odmah ću reći da trenutno nemamo podataka djeluju li eterična ulja baš na koronavirus, to nije dokazano, ali je svakako dokazano da djeluju na poboljšanje i podizanje imuniteta, a isto tako i na poboljšanje raspoloženja. To je u ovoj situaciji jako važno.

Također, aromaterapeut Katica Wolf ističe eterično ulje čajevca, koje djeluje antivirusno i antibakterijski, a može se kupiti u svim ljekarnama odnosno apotekama.

Nakon  što sam se  nebrojeno puta uvjerila da aromaterapija zaista djeluje i pomaže, odlučila sam se profesionalno posvetiti tom poslu i objediniti medicinsko znanje sa znanjem iz aromaterapije. Stalno radim na vlastitom usavršavanju i osjećam da sam ušla u jedan novi čarobni svijet kreativnosti i neizmjernih mogućnosti, i da je upravo to ono što sam oduvijek željela raditi.

Napomenut ćemo kako eterična ulja služe samo u svrhu pomoći i prevencije, ali se nikako ne možemo na ovaj način zaštititi ili izliječiti od koronavirusa. Stoga kao i dosad preporučujemo da se slijede isključivo upute našeg zdravstvenog sustava i Stožera civilne zaštite koji ovih dana odrađuju posao vrijedan divljenja i velikog poštovanja. Hvala im na tome!

 

Također provjerite

“Pčelice” traže volontere

U redakciju Radio Gospića stiglo je priopćenje Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju “Pčelice” …

X
Skip to content