PRIOPĆENJE PU LIČKO-SENJSKE ŽUPANJE (27.-30. rujna 2019. godine)

Tijekom proteklog vikenda (27.-30. rujna 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela i osam prometnih nesreća.

Kriminalitet
U razdoblju od 16. do 28. rujna 2019. godine u Kurjaku, Općina Udbina, nepoznati počinitelj provalio je u dvorišnu zgradu u vlasništvu 52-godišnjaka iz koje je
otuđio više motornih pila. U petak u Žutoj Lokvi, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka iz koje nije ništa otuđio, dok je sa kameno-drvenog objekta uz
kuću otuđio kameru. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
Promet
Evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to na području Gospića, a dogodile su se:
– u petak u 17 sati na dionici županijske ceste 5155 u Općini Perušić, kada je 61-godišnjak iz Perušića upravljao traktorom pod utjecajem alkohola (1.04 g/kg) iz smjera Kose Janjačke u smjeru Perušića, ulaskom u desni zavoj izgubio je nadzor nad upravljačem te se traktor zajedno s vozačem prevrnuo. Vozač traktora je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.
– u subotu u 23.55 sati u Gospiću, kada je 38-godišnjak iz Gospića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera centra prema Kaniži, te uslijed neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u stražnju stranu automobila gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 31-godišnjak iz Štikade, a koji je bio zaustavljen na kolniku zbog propuštanja
vozila iz suprotnog smjera jer je skretao ulijevo na parkiralište. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 38-godišnji vozač te je prebačen u KBC Rijeka, dok je 31-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Korenice (1), Senja (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Brinju kod 21-godišnjaka iz Brinja (1.28 g/kg).

Također provjerite

PU LIČKO-SENJSKA: Osumnjičen za lažno prijavljivanje kaznenog djela

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Perušića zbog osnova …

X
Skip to content