U KARLOBAGU POTPISAN UGOVOR ZA IZVOĐENJE RADOVA NA IZVANREDNOM ODRŽAVANJU DIJELA LUKE KARLOBAG

U Karlobagu je danas svečano potpisan ugovor za izvođenje radova na izvanrednom održavanju dijela luke Karlobag. Riječ je o realizaciji prve faze održavanja od predviđene četiri. Vrijednost radova je 4 milijuna i 125 tisuća kuna. Ugovore su u ime Lučke uprave Senj i izvođača radova „Izgradnja“ d.o.o. iz Crikvenice potpisali Predrag Dešić i direktor Arsen Bistričić. Načelnik općine Karlobag Boris Smojver zahvalio se prije svega Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i ministru Butkoviću koji je osigurao najznačajnija financijska sredstva za planirane radove u visini od 3 milijuna kuna. Istaknuo je kako je riječ o radovima koji su neophodni na ovom dijelu luke Karlobag odnosno rive koja je u derutnom stanju i kojoj je potrebna sanacija:

  • „Ovo je značaj projekt za Općinu Karlobag, prva faza sanacije naše rive kojom se mi ponosimo, koja je još iz Austro – Ugarske izgrađena u Karlobagu i koja je u derutnom stanju“.

Župan ličko – senjski Ernest Petry, koji je nazočio potpisivanju ovog ugovora naglasio je kako će Županija i dalje poticati razvoj cjelokupnog područja Ličko – senjske županije s naglaskom na nerazvijene dijelove:

  • „Možemo reći da će se postepeno uređivati područje Općine Karlobag kako u priobalnom dijelu tako i zaleđu Karlobaga, gdje je dosad dosta ulagalo. Naravno u svemu tome će učestvovati i Županija. Ujedno se mogu zahvaliti Vladi Republike Hrvatske, resornom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, ministru Olegu Butkoviću. Imamo fenomenalan odnos i za daljnju suradnju“.

O samom projektu nešto više rekao je ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić istaknuvši kako je ovo nastavak dobre suradnje Lučke uprave Senj i Općine Karlobag uz veliku podršku resornog Ministarstva. Radit će se između ostaloga izrada temelja, obalnog zida, te sanacija šetnog dijela:

  • „Neće se otvarati cijela zona zahvata zbog toga, da ne dođe do nekog nevremena pa da napravimo veću štetu nego korist, već će se otvarati dionica po dionica. Nakon toga dobit će se sigurno i stabilizacija same državne ceste. Zahtjevno jest, ne toliko po mom viđenju podmorskog dijela, koliko onoga dijela gdje treba napraviti zamjenu materijala u spoju sa državnom cestom“.

Predviđeno trajanje radova odnosno rok građenja je 120 dana s tim da je prije početka radova izvođač dužan izraditi prometno rješenje uz dobivanje suglasnosti Hrvatskih cesta jer zahvat ide do same granice s asfaltom.

 

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content