LIKE LIKA FESTIVAL ZAPOČEO KONCERTOM ANSAMBLA ACOUSTIC PROJECT U STAROM GRADU SOKOLCU U OPĆINI BRINJE

U organizaciji Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae, te u partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem „Dr. Ante Starčević“ Gospić i uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Ličko – senjske županije, Grada Gospića i Općina Brinje, Karlobag, Perušić i Plitvička jezera, na lokaciji Starog grada Sokolca u Općini Brinje, jučer je započeo Like Lika Festival. Riječ je o festivalu koji uglazbljuje autentične prirodne i drevne kulturne lokacije Like. S obzirom na kišu, koncert su u kamenom prostoru podruma kapele Presvetog Trojstva održali članovi Ansambla Acoustic Project. Ovaj Ansambl osnovan je 2008. godine, a vodi ga skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović. Acoustic Project se posljednjih godinu i pol dana bavi kreiranjem nove glazbene materije u koju su utkani čvrsti elementi hrvatskog folklora. Predsjednica Hrvatske udruge Ars Organi Sisciae  Valentina Badanjak Pintarić zadovoljna je pozitivnom energijom koja vlada među izvođačima festivala:

  • „Glazbenici su svi jedva dočekali krenuti sa festivalom koji se održava ovdje u Lici. Mislim da za sljedećih deset godina imamo repertoara i programa za organizirati festival po Lici. Zaista je interes veliki“.

Svojom nazočnošću u Brinju festival su podržali izaslanica predsjednika Vlade RH i župana Ličko – senjske županije, dožupanica Jasna Orešković Brkljačić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora zastupnica Anita Pocrnić Radošević, te načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić. Organizatori Like Lika Festivala pozivaju vas na koncert sjajnog glazbenika Filipa Merčepa, koji će se održati večeras s početkom u 21 sat u Mediteranskom vrtu „Kava“ u Karlobagu. Ulaz je slobodan.

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content