Predstavljanje dokumentarnog filma i knjige „Ljubav oko svijeta” u Senju

Grad Senj i Turistička zajednica Grada Senja organiziraju  predstavljanje dokumentarnog filma i knjige „Ljubav oko svijeta (Love Around the World)“ Davora i Anđele Rostuhar,  koji će se održati u nedjelju, 18. srpnja 2021. godine na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića (Mala vrata)  s početkom u 21.00 sat. Ulaz je slobodan, ali je broj ulaznica ograničen s obzirom na provođenje epidemioloških mjera, stoga je ulaznice potrebno preuzeti u uredu Turističke zajednice Grada Senja od ponedjeljka do subote od 08:00 do 19:00 sati i nedjeljom od 08:00 do 13:00 sati.

Zapanjujući dokumentarac Ljubav oko svijeta (Love Around the World) donosi 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas uvijek iznova podsjeća kako ljubav ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi! Film je, dakle, nastao iz jedinstvenog putopisnog projekta Davora Rostuhara i njegove supruge Anđele, čiji je cilj bio da istraže ljubav i intimne veze u različitim društvima i kulturama. Tako su u filmu, ali i istoimenoj knjizi, stvorili bogati mozaik ljudskih iskustava koja slave različitosti, a promiču prihvaćanje i toleranciju. Dodajmo kako je knjiga Ljubav oko svijeta među najprodavanijim knjiga u Hrvatskoj ove godine, dok je film svoju svjetsku premijeru doživio pred milijunskim auditorijem na poznatom francusko-njemačkom televizijskom kanalu ARTE. Također, na ovogodišnjem ZagrebDoxu film je zaslužio nagradu publike.

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982., gdje od 2001. radi kao pisac, novinar i fotograf, a 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma: Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.).

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzetništva na Sveučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i koautorica filma Ljubav oko svijeta (2020.).

Detalje o filmu i knjizi možete pronaći na sljedećem linku:

https://ljubavokosvijeta.com/

 

IZVOR/FOTO: TZG SENJA

Također provjerite

U SENJU PREDSTAVLJANJE KNJIGE ANĐE MARIĆ „MOJA REVOLUCIJA U 365 DANA“

U sklopu noći knjige Gradska knjižnica Senj poziva vas na predstavljanje  knjige Anđe Marić  „Moja …

X
Skip to content