U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI U GOSPIĆU ORGANIZIRANA JOŠ JEDNA AKCIJA CJEPLJENJA PROTIV COVID – 19 BOLESTI

Zavod za javno zdravstvo Ličko – senjske županije organizirao je danas na najvećem cjepnom punktu u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću još jednu akciju cijepljenja protiv bolesti COVID – 19 za sve zainteresirane građane s područja cijele županije, koji se dosad nisu cijepili.  Ovaj današnji javni poziv usko je vezan za dosad organizirane punktove u Domovima zdravlja Novalja, Korenica, Otočac, Senj i Gospić. Prema zadnjim podacima od jutros, dosad je procijepljeno oko 34 % odrasle populacije na području Ličko – senjske županije, a što se tiče opće populacije stanovništva procijepilo se 28,7 % stanovnika. Također, u našu županiju distribuirano je 29 700 doza cjepiva, od čega je utrošeno 26 500 doza. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ličko – senjske županije dr. Ružica Čanić najavljuje kako se akcije javnih poziva nastavljaju dalje već ove subote 26. lipnja, te kroz idući tjedan:

  • Što se tiče cijele situacije s cijepljenjem, ja mogu reći da sam jako zadovoljna s obzirom da smo takvu dinamiku i očekivali. Sjećate se, rekli smo da ćemo već sredinom 6. mjeseca mi zapravo procijepiti sve zainteresirane.

Svi koji su danas primili prvu dozu cjepiva protiv COVID – 19, drugu će primiti 15. srpnja. Akciju je svojom nazočnošću podržao i župan Ličko – senjske županije Ernest Petry zahvalivši se Zavodu za javno zdravstvo Ličko – senjske županije i svim ostalim zdravstvenim ustanovama na području županije koje su se već skoro punih godinu dana uključile u procjepljivanje stanovništva:

  • Iznimno bitno je ustvari da se ljudi što više procijepe i ovim putem apeliram na sve građane Ličko – senjske županije da pristupe cijepljenju, jer to je doza mjera predostrožnosti kojima se čuva zdravlje svojih članova obitelji, a samim time i svojih susjeda, sugrađana te ujedno čuvamo i gospodarstvo Republike Hrvatske kroz procijepljenost kao i turističku sezonu.

Petry je dodao kako Ličko – senjska županija vezano za procjepljivanje ide u smjeru Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva, te još jednom apelira na građanstvo da se odazovu na ove javne pozive, te da ne nasjedaju na provokativne natpise koji govore da je cijepljenje štetno.

Voditelj Odjela epidemiologije pri Zavodu za javno zdravstvo Ličko – senjske županije, epidemiolog dr. Ivan Stanić zadovoljan je s trenutnom epidemiološkom slikom na području županije, ali naglašava kako se cijela situacija vrlo brzo može i promijeniti s pojavom novih žarišta:

  • Treba još jednom naglasiti, znači cijepiti se, zaštititi sebe, svoje bližnje, zaštititi na kraju krajeva naša radna mjesta i naš normalni način života koji nam je u zadnje dvije godine jednostavno ukraden da se tako izrazim.

Također, Stanić je istaknuo kako će uskoro na tjednoj bazi u svim Domovima zdravlja uključujući i Zavod za javno zdravstvo biti otvoreni punktovi za sve one koji bi se htjeli doći cijepiti bez najave čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Današnja akcija traje sve do 20 sati, pa se pozivaju građani da se bez ikakvog straha odazovu cijepljenju protiv COVID – 19 bolesti u Gospiću, čime štite svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih obitelji.

 

 

 

Također provjerite

U KONCERTNOJ DVORANI VATROSLAVA LISINSKOG KONCERT POD NAZIVOM “LIKO MOJA TAMBURICE STARA”

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada …

X
Skip to content