Potpisani Ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Gospića

U vijećnici Grada Gospića potpisani su Ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Gospića.  Ukupno 43 Ugovora potpisana su u tri grupe zbog poštivanja epidemioloških mjera. Na zakup se poljoprivrednicima daje ukupno 697 hektara na rok od 25 godine s mogućnošću produljenja za isto razdoblje. U ime RH ugovore je potpisao gradonačelnik Karlo Starčević.

-„ Nadam se da  ćemo povećati poljoprivrednu proizvodnju i da ćemo poljoprivrednu proizvodnju počet dizat na jednu zadovoljavajuću razinu. Što je i obećavajuće u ovom trenutku, da sve više poljoprivrednih proizvođača ima apsolutno profesionalnu samostalnu djelatnost i da žive od poljoprivrede. Prije četiri godine imali smo tri OPG-a ga koja se bave isključivo poljoprivrednom djelatnošću, danas ih imamo osam. Bilo bi idealno kad bi ih imali stotinjak, onda bi znali da mi nešto u Lici proizvodimo, ali nadam se da ćete vi sa dodjelom ovoga zemljišta povećati  proizvodnju na zadovoljstvo svih nas. „

Gradonačelnik Starčević je poželio puno uspjeha poljoprivrednicima koji su potpisali ugovore i naglasio kako mogu računati na podršku Grada Gospića, pri kupnji matičnog stada, nabave mehanizacije i sl, te da prate tijek objave natječaja na koje se mogu javiti.

Također provjerite

Predavanja o Japodima i mitraizmu na Festivalu znanosti u Otočcu

„Japodski temelji ličke baštine“ i „Otočac na karti mitraizma“ nazivi su predavanja koja će biti …

X
Skip to content