Grad Gospić za udruge osigurao više od 2 milijuna kuna

Predstavnici udruga s područja grada Gospića danas su u Gradskoj vijećnici potpisali Ugovore o dodjeli financijskih sredstava Grada Gospića za provođenje programa i projekata.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša zahvalila se svima koji su došli na potpisivanje te naglasila kako Grad Gospić svake godine objavljuje Javne pozive za dodjelu financijskih sredstava udrugama u područjima branitelja i stradalnika, tehničke kulture, institucionalne podrške, kulture, djece, mladih i zajednice, zdravstva i socijalne skrbi te turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja.

Gradonačelnik Karlo Starčević je naglasio kako je ovo znak jedne dobre suradnje Grada Gospića i svih udruga s prostora grada.

-„ Prije neke četiri godine kad smo izabrani na dužnosti smo imali ukupnu sumu od  250.000, 00 kn, a danas se ta suma povisila gotovo na  milijun kuna i na vaše i naše zadovoljstvo. Gotovo nikog nismo odbili, tko je u bilo kojem obliku ispunjavao uvjete te smo zadovoljili praktički gotovo sve potrebe svih udruga koje su se javile na naše natječaje. Nadam se da ćemo i dalje sređivati na dobrobit, kako udruga tako i Grada Gospića.“

Dodijeljena sredstva po područjima:

  • Branitelji i stradalnici 74.500,00 kn
  • Tehnička kultura 30.000,00 kn
  • Institucionalna podrška 344.687,56
  • Kultura 164.500,00 kn
  • Djeca, mladi i zajednica 90.000,00 kn
  • Zdravstvo i socijalna skrb 218.061,25 kn
  • Turizam, zaštita okoliša i održivi razvoj 20.000,00 kn

Valja naglasiti da je prije nešto više od mjesec dana gradonačelnik Starčević potpisao ugovor sa Zajednicom sportova  Grada Gospića u iznosu od 1 milijun i 350 tisuća kuna te su tako izdvajanja za udruge premašila 2 milijuna i 260 tisuća kuna. Iznos je to kojemu bi zavidjeli i puno veći gradovi u Hrvatskoj, a to dokazuje činjenicu da proračun nikad nije bio stabilniji, unatoč velikoj Covid krizi.

 

Također provjerite

U Državnom arhivu u Gospiću održana manifestacija Noć knjige

Državni arhiv u Gospiću  obilježio je danas  Noć knjige, manifestaciju  u povodu Svjetskog dana knjige i …

X
Skip to content