Gospićka rock scena jedina dobila potporu Ministarstva kulture i medija na području Županije

Ministarstvo kulture i medija je objavilo ovogodišnje potpore u inovativnima umjetničkim i kulturnim praksama. Što se tiče situacije na području naše Županije, sredstva su jedino odobrena Kulturno Informativnom Centru Gospić, javnoj ustanovi za kulturu i to za potrebe održavanja Gospićke rock scene. KIC-u je tako odobreno 30.000,00 kn za održavanje Grocksa. Prijavljene programe razmatralo je i vrednovalo Kulturno vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse, a prema spomenutim podatcima Ministarstva niti jedan drugi projekt s područja Ličko-senjske županije nije prošao.

Za komentar smo upitali ravnateljicu KIC-a i glavnu urednicu Radio Gospića, Mariju Štimac: ” Ponosni smo što je Grocks prepoznat i ovo nam daje veliki vjetar u leđa. Nadam se kako će se epidemiološka situacija smiriti, ili barem stabilizirati te da ćemo ove godine uživati u vrhunskim koncertima. Želim se zahvaliti Ministarstvu na odobrenim sredstvima te svakako Gradu Gospiću na potpori i podršci u realizaciji Gospićke rock scene koju svi s nestrpljenjem očekujemo.”

Podsjetimo, na Grocksu je dosad nastupio veliki broj renomiranih izvođača i bandova, od koji ćemo nabrojati samo neke, a to su: Jura Stublić i Film, Vatra, Gustafi, Adastra, Let 3, Crvena jabuka, Silente, Psihomodopop, Elemental, Goran Bare i Majke, Hladno pivo, ali i poznati lokalni bendovi poput Likosa, Glorije, GS Big Banda i ostalih.

Također provjerite

PU LIČKO-SENJSKA: Osumnjičen za lažno prijavljivanje kaznenog djela

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Perušića zbog osnova …

X
Skip to content