U završnoj fazi radovi na Kosturnici u Gospiću za žrtve Drugog svjetskog rata i poraća

U travnju ove godine nakon punih 76 godina posmrtni ostatci žrtava Drugog svjetskog rata i poraća bit će dostojanstveno pohranjeni u Kosturnicu na kojoj su radovi trenutačno u završnoj fazi. Inače, Kosturnica se gradi nedaleko od kapelice sv. Marije Magdalene unutar samog gradskog groblja u Gospiću. Gradnjom kosturnice sve žrtve stradale u tom mučnom razdoblju dobit će zasluženu počast i pokoj. Kosturnica je projekt vrijedan pola milijuna kuna u potpunosti financiran sredstvima Grada Gospića, a izvođač radova je gradsko poduzeće Komunalac Gospić d.o.o., koje je upravitelj gradskog groblja sv. Marije Magdalene.

Prema riječima direktora gospićkog Komunalca, Milana Mataije doznajemo kako su prošle godine započeli s navedenim projektom izgradnje Spomen-kosturnice na temelju glavnog projekta kojeg su izradile Ivanka Čorak Bakarić i Josipa Šporčić.

“Trenutno su u tijeku završni radovi, odnosno radovi na postavljanju spomen obilježja. U travnju se očekuje ukop posmrtnih ostataka koji se trenutno nalaze u Zavodu za sudsku medicinu, radi se o 103 posmrtna ostatka koja su eshumirana u proteklih nekoliko godina na širem području Grada Gospića – dodao je Mataija.”

Foto: Grad Gospić

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content