OBAVIJEST OBRTNICIMA OBRTNIČKE KOMORE LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE – PRAVO NA OTPIS KOMORSKOG DOPRINOSA ZA PRVO TROMJESEČJE 2021. GODINE

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore donio je Odluku o otpisu komorskog doprinosa za prvi kvartal ove godine sa popisom djelatnosti, sukladno uputi Porezne uprave o provedbi mjera nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom  za veljaču ove godine.

Pravo na otpis imaju obrtnici kojima je obustavljeno poslovanje po odlukama Stožera civilne zaštite RH ili ostvaruju pravo korištenja ORM mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje a obavljaju pretežitu djelatnost sa popisa iz Odluke uz podnošenje Zahtjeva. Rok za predaju zahtjeva je do 30. travnja ove godine u Obrtničkoj komori Ličko – senjske županije u Gospiću. Obrtnik koji podnosi zahtjev za otpis komorskog doprinosa mora imati podmiren komorski doprinos za prethodna razdoblja. Inače, pretežitom djelatnošću smatra se ona koja je kao takva upisana u Obrtni registar, a ukoliko ista nije osnovni izvor prihoda obrta,  može se također podnijeti zahtjev ali treba odgovarajućim ispravama potkrijepiti i dokazati koja djelatnost je osnovni izvor primitka/prihoda.

Sve informacije mogu se dobiti u Obrtničkoj komori Ličko – senjske županije na broj: 053/573 – 012, putem e-mail adrese: ok.gospic@hok.hr ili u Udruženjima obrtnika Gospić, Otočac, Novalja i Senj.

IZVOR: OBRTNIČKA KOMORA LSŽ

 

Također provjerite

Brozičević – Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Gospić

Na zatvorenome dijelu 296. sjednice Vlade RH, Anamarija Bralić Silić imenovana je povjerenicom Vlade Republike …

X
Skip to content