LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA: Gotovo polovica novozaraženih su osobe koje su cijepljene ili su već preboljele koronu

U  posljednja 24 sata spodručja Ličko-senjske županije  35 je novooboljelih osoba od COVID-19, 24 osobe su izliječene, a  jedna je osoba preminula.

Ličko-senjska županija ispostavlja se kao hrvatski covid-fenomen u novom valu zaraze: gotovo polovica tamošnjih novooboljelih u zadnja 24 sata dolazi iz redova cijepljenih građana ili iz redova ljudi koji su ranije preboljeli koronu! Razlog tome lošem trendu stručnjaci traže u novim i zaraznijim sojevima COVID-a, ali i činjenici da dio građana punu godinu nakon izbijanja epidemije već gubi stečeni imunitet, piše Slobodna Dalmacija.

Proizvođači cjepiva naglašavaju kako niti jedno cjepivo  ne štiti od zaraze potpuno, pogotovo ne nakon  prve primljene doze, a reinfekcija osoba koje su već preboljele koronu  nije ništa neočekivano.

Najveći broj epidemioloških istraživanja govori kako bi imunitet stečen oporavkom od četiri dominantne vrste virusa trebao trajati u prosjeku od oko šest mjeseci do godinu.

Dvije vrste SARS-CoV-2 (brazilski i južnoafrički soj) koje se brzo šire posebno su povezane s povećanim rizikom od ponovne infekcije zbog veće vjerojatnosti da će sojevi izbjeći imunitet izazvan prvom infekcijom, piše Washington Post.

Stoga, i u slučaju oporavka od COVID-a ne zaboravite na socijalnu distancu, nosite zaštitne maske i redovno perite ruke!

📷_https://vaccination-info.eu/

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content