U Otočcu prezentirano novo vatrogasno vozilo

OTOČAC- U Otočcu je prezentirano  novonabavljeno dugo navalno vozilo koje je posredstvom Vatrogasne zajednice Ličko – senjske županije i Hrvatske vatrogasne zajednice nabavljeno za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otočac temeljem projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a koji je realiziran u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Hrvoje Ostović pojašnjava da je vozilo vrijedno 2,9 milijuna kuna, te da je višenamjensko. Vozila u javnim postrojbama su prosječno stara 14 godina što je zadovoljavajuće, ali u DVD-ima su vozila znatno starija, čak 25 godina u prosjeku.  Inače iz ovog programu MUP-a u Ličko-senjsku županiju doći će još četiri ovakva vozila kakvo je stiglo u Otočac i šest pick-up vozila temeljem natječaje Hrvatske vatrogasne zajednice. „Planski narastamo, smanjujemo postepeno starost vozila. Otegotno je što jedinice lokalne samouprave nisu dovoljno financijski snažne, pa nam je ovo što dolazi s državne razine od velike važnosti“ – kaže Ostović.

Marinko Krmec, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Otočca kaže da DVD-i i sama postrojba na području Otočca brinu o sigurnosti oko 10,000 stanovnika na površini oko 565 kvadratnih kilometara. Vatrogasci iz Ličko-senjske županije na potresom pogođenim područjima, na području Petrinje boravili su 13 dana, sanirali su područje i sudjelovali u humanitarnim akcijama. Na Banovini je bilo 98 vatrogasaca iz Ličko-senjske županije s 46 vatrogasnih vozila, dva vatrogasca su bila i ozlijeđena. Bila je ovo prigoda zahvaliti se svima njima na humanosti.

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području grada Gospića.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content