PRIOPĆENJE GRADSKE ORGANIZACIJE SDP-A GOSPIĆ

Gradska organizacija SDP-a Gospić je formirala Izborni stožer za predstojeće lokalne izbore. Voditelj izbornog stožera je Darko Banić. Nakon dužeg vremena, ne bježeći od problema unutar stranke, SDP u Gospiću je konsolidiran i potpuno posvećen ostvarivanju što boljeg rezultata na lokalnim izborima.

Odmah da se osvrnemo na korištenje županijskih i gradskih institucija, tj. objekata u stranačke svrhe. Gradska organizacija SDP-a Gospić nikada nije zatražila, niti koristila zgrade u vlasništvu bilo Ličko-senjske županije, bilo Grada Gospića. Zanimljivo je da se SDP spominje u medijskim objavama, a nema niti jedne fotografije ili bilo kojeg drugog dokaza o korištenju navedenih objekata. SDP ima svoje stranačke prostorije za koje uredno plaća najam, a za veće skupove koristi prostorije u vlasništvu privatnih vlasnika. Nakon svih medijskih napisa, ukoliko se praksa o korištenju navedenih objekata nastavi, SDP će razmisliti o traženju prostorija za svoje sastanke.

Ono što je sigurno, kao učesnik političkih događanja, zatražiti ćemo da se iz objekata u vlasništvu Ličko-senjske županije i Grada Gospića u budućim izborima izmjeste i sva izborna povjerenstva, te da ona budu u zgradi suda, kao neovisnoj instituciji. Ne vidimo niti jedan razlog zašto su izborna povjerenstva u zgradi županije ili Gradskoj vijećnici.

Također, SDP Grada Gospića će od Gradskog izbornog povjerenstva, a putem Državnog izbornog povjerenstva zatražiti smanjenje broja biračkih mjesta u Gradu Gospiću. Naime, broj redovitih biračkih mjesta je 29. Gradskom izbornom povjerenstvu će se predložiti spajanje biračkih mjesta prema slijedećim kriterijima: broj upisanih birača, broj birača koji su izašli na prošle izbore, udaljenost biračkog mjesta od prvog slijedećeg biračkog mjesta, ukidanje biračkih mjesta gdje se glasuje u obiteljskih kućama i sl. Biračka mjesta su ista već 30 godina, a svi smo svjesni da je birača, nažalost, sve manje i manje. Naravno, cilj je i smanjenje troškova. Za primjer, Općina Lovinac je imala 4 biračka mjesta, a sad ima 3!

Na kraju, SDP Grada Gospića će voditi pozitivnu izbornu kampanju, bez „udaraca ispod pojasa“ i bez dijeljenja građana kao što stih kaže „čiji je ćaća bio ustaša, a čiji partizan“.

S obzirom da su se u Gradu profilirale 4 opcije, HDZ, LIPO, HSP i Domovinski pokret, koje se nalaze na desnom centru ili krajnje desno, SDP je jedina stranka u Gospiću koja građanima može ponuditi program koji uključuje i liberalnu opciju centra i socijaldemokratsku opciju. Potpuno je jasno da ostalestranke centra ili ljevice  u Gospiću ne funkcioniraju, a neke su i raspuštene, poput HNS-a. Svako pojavljivanje bilo koje nezavisne opcije (kao što je to bila „nezavisna lista mladih“ na prošlim lokalnim izborima, koja se nije uspjela nametnuti), 100 dana prije izbora, neće se profilirati kao ozbiljan politički pokret. S obzirom na navedene činjenice, SDP će u Gradu Gospiću samostalno izaći na izbore, jer nema s kim koalirati. U svom programu će inzistirati na socijaldemokratskim temama: povećanje broja proizvodnih radnih mjesta, socijalna politika, demografska politika i briga o mladima, „zelena“ politika.

 

Voditelj Izbornog stožera

Gradske organizacije SDP-a Gospić:

Darko Banić, dipl.oecc.

 

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content