Rukometni klub Gospić pojačao se na vratarskoj poziciji s Jakovom Žugajem

GOSPIĆ- Uprava rukometnog kluba Gospić  tijekom zimske pauze još jednom je zasukala rukave i osigurala kvalitetno igračko rješenje.

Nakon odličnog prvog dijela sezone  tijekom kojega je ekipa seniora ostvarila jedan poraz i šest uzastopnih pobjeda gospićki rukometaši prometnuli su se, uz Rovinj, u lidera prvenstva s realnim mogućnostima osvajanja 1. mjesta i ulaska u prvu hrvatsku rukometnu ligu  jug. Cilj je postavljen, a kvalitetne i ozbiljne reakcije uprave kluba tijekom zimske stanke ojačale su ekipu seniora na poziciji na kojoj su “najtanji”, na poziciji vratara.

Uslijed povećanih privatnih obveza Marka Brkljačića, ekipi je bilo potrebno osvježenje na golu te je od proljetnog dijela sezone golmanska  pozicija jača za Jakova Žugaja. Ovaj 24-godišnji golman  rukomet je  počeo trenirati s 9 godina u Petrinji, a s 10 godina je stao na gol. Svoj talent je kroz veliki trud i treninge počeo pokazivati vrlo brzo te je s 13 godina pozvan u dvije godine stariju ekipu kadeta (1994 godište) za koje je branio 2 godine.  S 19 godina dolazi u Zadar gdje počinju i njegove poslovne obveze, a rukometnu karijeru nastavlja u RK Zadar 1954 gdje iduće tri godine brani u 2. HRL jug i 1.HRL jug.

Također provjerite

U Državnom arhivu u Gospiću održana manifestacija Noć knjige

Državni arhiv u Gospiću  obilježio je danas  Noć knjige, manifestaciju  u povodu Svjetskog dana knjige i …

X
Skip to content