Predstavljena modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

Predstavljena je modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, koja je sufinancirana sredstvima Europske unije kroz Fond za unutarnju sigurnost u sklopu projekta  pod nazivom „Jačanje kapaciteta MUP-a u zaštiti ljudi i kritične infrastrukture od događaja koji mogu ugroziti sigurnost, uključujući djelotvorno upravljanje rizicima i krizama koji mogu ugroziti sigurnost, te borbi protiv terorizma“. Ova kampanja provodi se od 2007. godine neprekidno na području cijele Republike Hrvatske. Kroz ovu kampanju na području RH građani su dragovoljno predali  5406 komada automatskog oružja, 330.924 komada rasprskavajućeg oružja, 9239 komada dozvoljenog oružja, 5.594.746 koma raznog streljiva i 5512 kg raznog eksploziva. Policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika, Kristina Orešković:

-„ Na području naše PU LSŽ, u posljednjih 10 godina, od 2010 do 2020. dragovoljno predano 123 komada automatskog oružja, 770 ručnih bombi, 299 raznih mina, 144 komada raznog rasprskavajućeg i poluautomatskog oružja te 19 revolvera,  a također i 178.450 komada raznog streljiva. Na području naše PU predano je i 161,2 kg eksploziva. “

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević naglasila je kako je iz ovih podataka evidentno da na području PU LSŽ još uvijek građani u svojim domovima drže oružje, pa je tako Ministarstvo unutarnjih poslova u prosincu 2020. godine krenulo se  s modernizacijom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Modernizirani su vizuali, tiskani su materijali, letci, brošure, plakati,  majice, izrađena je web stranica, novi videospot te su snimljena 4 radijska jinglea.  Također otvorio se i facebook profil i grupa TBF snimila je i predstavila pjesmu „Kruške i dinje“. Iako se vizualni identitet promijenio ciljevi su i dalje isti, kampanjom se potiče dragovoljna predaja oružja i utječe na podizanje svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Iz PU LSŽ i dalje pozivaju građane koji u svojim domovima čuvaju oružje da bez straha od sankcija pozivom na broj 192 predaju oružje policiji.

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content