Građani u akciji “Djeca za djecu” donirali 95 paketa za djecu

Protekla dva tjedna, u razdoblju od 11. do 22. siječnja 2021. udruga Društvo „Naša djeca“ grada Gospića organizirala je humanitarnu akciju „Djeca djeci“. Cilj akcije bio je prikupiti pakete za djecu koja žive na potresom pogođenom području. U akciji su mogli sudjelovati svi građani Gospića i okolice, na način da odaberu uzrast djeteta te u kutiju L veličine (kutiju od cipela) pripreme prigodne materijale (školski pribor, kreativni pribor, igračke i drugo). Isti paket bilo je potrebno umotati u prigodni ukrasni papir. Uz paket, djeca su pisala pisma podrške ili crtala crteže za djecu kojima će se paketi uskoro voziti.

Akcija „Djeca djeci“ provodi se i u drugim područjima Hrvatske u organizaciji DND-a kao i brojne druge akcije u organizaciji DND-a kojima je za cilj prikupiti potrebne stvari za djecu, organizirati razne kreativne radionice ili psihosocijalnu podršku.

U dva tjedna, građani su donirali 95 paketa za djecu različitih uzrasta, pri čemu zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, a posebno zahvaljujemo djeci i mladima koji su se uključili u akciju i donijeli svoje paketiće.

Akciju naravno ne bismo mogli realizirati da se nisu javili i volonteri. U dva tjedna, radnim danom u razdoblju od 16:00 do 19:00 sati,  volonteri su dežurali u prostoru Pučkog otvorenog učilišta i dočekivali sve koji su donosili pakete. U akciji je sudjelovao 21 volonter, te im zahvaljujemo na izdvojenom vremenu.

Paketi će se dalje distribuirati DND-ovima na područjima pogođenim potresom, u dogovoru s voditeljima DND-a.

Akcija se provodila prema svim važećim epidemiološkim mjerama.

 

IZVOR/FOTO: DND GOSPIĆ

Također provjerite

ART & FUN radionica u Otočcu

Ako ste se oduvijek htjeli okušati u slikarstvu, želite naučiti više o načinima slikanja, miješanju …

X
Skip to content