Na konferenciji u Otočcu gostuje i doc.dr.sc. Jasminka Brala Mudrovčić

Sutrašnja konferencija  će u Otočcu  okupiti poslovne žene i znanstvenice velikog iskustva u sklopu sada već tradicionalne konferencije koja iz godine u godinu okuplja vrlo raznolike gošće.

Konferenciju ove godine čine tri raznolika panela na kojima će govoriti ukupno sedamnaest vrsnih poduzetnica iz Hrvatske i inozemstva, koje su ostvarile karijere u različitim granama poduzetništva.

Jedna od panelistica je i doc. dr. sc. Jasminka Brala Mudrovčić.

Rođena je 1971. u Gospiću, studirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je 1995. godine diplomirala hrvatski jezik i književnost, a 1996. organizaciju kulturnih djelatnosti. Iste je godine upisala poslijediplomski studij književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojem je 2003. magistrirala, a 2008. godine doktorirala

Radila je 12 godina kao profesorica hrvatskoga jezika na Općoj gimnaziji u Gospiću. Bila je voditeljica Županijskoga stručnog vijeća profesora hrvatskoga jezika za srednje škole.

Promovirana je u profesoricu mentoricu, a sudjelovala je i u brojnim projektima koje je pokrenula Agencija za odgoj i obrazovanje. Bila je vanjska suradnica na Učiteljskom fakultetu u Gospiću Sveučilišta u Rijeci dok nije primljena kao viša asistentica 2010. godine, a 2011. postaje djelatnica Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru.

U znanstveno zvanje znanstvene suradnice za područje humanističkih znanosti – polje filologije izabrana je 2015. godine, a u znanstveno-nastavno zvanje docentice i na radno mjesto docentice 2016. godine.

Aktivno sudjeluje na znanstveno-stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu, autorica je znanstvene monografije Putevima hedonizma (Komediografski rad Milana Begovića), niza poglavlja u raznorodnim knjigama te znanstvenih i stručnih radova. Bavi se književno-teorijskim proučavanjem hrvatske književnosti i jezika.

Članica je Katedre Čakavskoga sabora pokrajine Gacke, Hrvatskoga filološkog društva, Matice hrvatske, Hrvatskoga mariološkog instituta, Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo Baštinica i zastupnica je Ličko-senjske županije u Društvu profesora hrvatskoga jezika.

 

Zbog epidemioloških mjera Konferencija će se prenositi digitalnim putem – uživo na službenoj Facebook stranici i YouTube kanalu HGK.

Kako bi vam praćenje Konferencije bilo što jednostavnije i učinkovitije, na poveznici možete preuzeti online informativnu brošuru koja sadrži podatke o svim panelima, panelisticama te ostale korisne informacije! https://bit.ly/2VnmCOa

Također provjerite

“Pčelice” traže volontere

U redakciju Radio Gospića stiglo je priopćenje Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju “Pčelice” …

X
Skip to content