Održana završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne u Gospiću. Županija vrtićima dodijelila 130,000 kuna

GOSPIĆ- U kabinetu župana Ličko-senjske županije održana su dva prijema. Najprije je održana završna  konferencija vezano za završetak  radova na projektu Energetska obnova zgrade Doma za starije i nemoćne osobe Ličko – senjske županije. Župan Darko Milinović pojasnio je da se radi o projektu vrijednom 3,3 milijuna kuna. Županija je izdvojila 1,4 milijuna kuna bez kojih ovaj projekt ne bi završio svoju realizaciju. Ovaj projekt u Domu za starije i nemoćne osobe važan je zbog udobnosti i ugodnijeg smještaja, ali i financijski je itekako važan jer će u energetskoj stavci donijeti uštedu od 63%. Uz županijska sredstva u njemu je i 1,9 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava. Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Ivan Bronzović ističe da je sada na redu projekt u podružnici Udbina koji je financijski još i teži.

Nakon ove konferencije župan je održao i sastanak s ravnateljicama Dječjih vrtića s područja županije. Iz svojih proračunskih sredstava  županija je  dodijelila  130,000 kuna za devet vrtića na području županije koji skrbe za 1,069 djece. Najviše sredstava, 20,000 kuna  ide vrtiću s najviše područnih jedinica.  Radi se naravno o gospićkom dječjem vrtiću koji s tri podružnice skrbi o 441 djetetu. Po 15,000 kuna ide vrtićima u Senju, Otočcu, Novalji i Korenici, a po 10,000 vrtićima u Brinju, Udbini,Lovincu i Vrhovinama i jednoj udruzi iz Donjeg Lapca koja također skrbi o djeci.

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content