Održana konferencija Lika Destination day

GOSPIĆ-Održana je  virtualna konferencija „Lika Destination day“ organizirana u suradnji Klastera Lika Destination, Nacionalnog parka Plitvička jezera, tvrtke Feel IQM te Ministarstva turizma i sporta koje sufinancira provođenje ove aktivnosti u sklopu projekta „Edukacijom i umrežavanjem do konkurentske turističke destinacije“.

Ovogodišnja konferencija bila je u duhu svjetske nagrade koju je osvojila destinacija Lika, osvojivši nagradu TOP 100 Global Green Destinations.

Osim organizatora na konferenciji koja je bila u skladu s mjerama koje su na snazi radi situacije s Koronavirusom te je održana online,  sudjelovali su  i nositelji turističkih ponuda iz destinacije Lika; hotelijeri, predstavnici turističkih zajednica i turističkih agencija, privatni iznajmljivači, lokalni proizvođači, ravnatelji zaštićenih područja te predstavnica Instituta za turizam. Glavna tema konferencije bili su turistički trendovi u 2020. i 2021. godini.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, Tomislav Kovačević, podsjetio je kako je cijeli projekt brendiranja destinacije Lika započeo 2015. godine projektom INTEGRA LIKA 2020 te istaknuo kako je na nedavno održanoj završnoj konferenciji istoimenog projekta zaključeno da će se uskoro predstaviti i novi projekt INTEGRA LIKA II, tj. za novo razdoblje do 2025. godine. Zahvaljujući ovom projektu u prvi plan su došli mali lokalni proizvođači, hotelijeri, iznajmljivači i drugi. Nadalje, istaknuo je činjenicu kako se i sam park nakon dugo vremena otvorio prema lokalnom stanovništvu te kontinuirano radi na promjeni gastronomske ponude u restoranima parka s ciljem uključivanja upravo lokalnih namirnica s oznakom Lika Quality.

Zatim je Klaster Lika Destination predstavio svoja dosadašnja postignuća među kojima se ističu zajednička ulaznica destinacije Lika te regionalni sustav kvalitete hrane, pića i suvenira Lika Quality. Također, kao posebno postignuće izdvojili su i uvrštavanje destinacije Lika na popis TOP 100 svjetskih zelenih održivih destinacija koju provodi međunarodna zaklada Global Green Destination .

Drugi dio konferencije bio je edukativnog karaktera u kojem su predstavnici IQM Destination Lika tima govorili o kriznom menadžmentu, upravljanju cijenama i kvalitetom u 2021. godini, profitabilnom brendiranju i marketing trendovima te trendovima u privatnom smještaju koji će biti značajni u 2021. godini.

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content