U POU Gospić u tijeku glumačka radionica za mlade

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta “Dr. Ante Starčević” u tijeku je glumačka radionica za mlade do 18 godina. Predavači su redatelj, glumac, scenarist te strastveni ljubitelj kvizova Mario Kovač i naša sugrađanka mlada glumica Tonka Mršić koju smo imali priliku vidjeti na debitantskoj predstavi “Zemlja vukova” u srpnju u Gospiću.

Suradnja između Tonke i Maria dogodila se slučajno prilikom jedne od audicija za predstavu u riječkom kazalištu Ivan plemeniti Zajc, na kojoj je Tonka prošla i dobila ulogu.

Mario, uz sve navedeno, inače održava radionice iz područja glume i svega vezanog za ovu umjetnost te se tako rodila i ideja da jedna od mnogobrojnih radionica bude u Gospiću.

Uz Tonku i Maria Pučko otvoreno učilište omogućilo je da glumu i scenski nastup naši sugrađani i sugrađanke upoznaju iz prve ruke.

Radionicu pohađa 12 polaznica koje, kako same kažu,  žele naučiti nešto novo, žele se dobro zabiti, baviti glumom ili samo razbiti tremu od javnih nastupa. Također, i Mario je potvrdio da su to najčešći razlozi pohađanja njegovih radionica. U radu na radionici Mario i Tonka primjenjuju metode i vježbe temeljne na Čehovu, Bolu i Stanislavskom. Također napominje da je vrlo važno na radionicama stvoriti interakciju i među predavača i polaznika kao ključnu za uspješan rad, te upoznavanje i oslobađanje od straha što su predavači uspjeli već u prvim satima prvog dana radionice. Pokaže li se daljnji interes za ovakvu vrstu radionica, ovaj glumački dvojac rado će se odazvati pozivu.

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content