Smotra Zimske službe

Gradonačelnik Karlo Starčević održao je danas smotru strojeva i opreme koji će se koristiti za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta, odnosno čišćenje snijega i posipavanje cesta.

Svi strojevi i priključci su spremni te su pripremljene zalihe soli i kamenog agregata, a po potrebi će biti nabavljene i dodatne. Iz gradskog proračuna za čišćenje snijega i posipavanje, ovisno o zimi,  izdvoji se i do 6 milijuna kuna.

Grad Gospić je preko ugovorene tvrtke Pag 91 d.o.o. pripremio dovoljne količine materijala za osiguranje prohodnosti cesta.

Čišćenje snijega i posipavanje cesta na području grada Gospića obavljaju Lika ceste d.o.o., obrt “ASIĆ” i obrt “Lug” s kojima su sklopljeni četverogodišnji okvirni sporazumi sveukupne vrijednosti 23.617.279,00 kn.

“Prošle godine zima je bila blaga, no pripremljeni smo i u slučaju većih količina snijega ili elementarnih nepogoda.  Prioriteti u čišćenju snijega određeni su sukladno Izvedbenom programu Zimske službe. Prvo se čiste prometnice koje vode do doma zdravlja, doma za starije i nemoćne, bolnice,  škola, trgovina, dječjih vrtića i drugih javnih službi. Prioritetno je osigurati da hitne službe mogu doći do odredišta.” – istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

 

IZVOR/FOTO: GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content