OTVORENA 24 – SATNA TELEFONSKA LINIJA – 116 006 ZA PODRŠKU ŽRTVAMA I SVJEDOCIMA

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u srijedu 25. studenog ove godine Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja – 116 006 otvorio je 24 – satnu telefonsku liniju za podršku žrtvama i svjedocima, kao dio sustava prevencije nasilja i zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja u sklopu projekta „Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji – Za nasilje nema opravdanja“ čiji je nositelj Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osnovan je 16. srpnja 2013. godine kao projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima nastao u suradnji s Ministarstvom pravosuđa i Programom Ujedinjenih naroda za razvoj čime je Republika Hrvatska postala peta  europska zemlja koja je uvela besplatan europski standardizirani broj za pružanje podrške žrtvama i svjedocima – 116 006.

Linija Nacionalnog pozivnog centra nastavlja biti besplatna i anonimna. Pozivateljima i pozivateljicama iz područja cijele Republike Hrvatske podrška je sada dostupna svih sedam dana u tjednu, uključujući vikendom, praznicima i blagdanima od 0 do 24 sata na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja pozivom na 116 006 broj mogu zatražiti:

– emocionalnu podršku

– pravno informiranje

– upućivanje na relevantne organizacije i institucije

– različite praktične informacije

Rad 116 006 linije sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda: Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

IZVOR / FOTO: Facebook Udruga za podršku žrtvama i svjedocima

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content