Održana Druga javna tribina u sklopu projekta Zaželi-program zapošljavanja žena na području Općine Plitvička Jezera

Proteklog tjedna održana je Druga javna tribina u sklopu projekta Zaželi-program zapošljavanja žena na području Općine Plitvička Jezera, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta. Vrijednost projekta je 3.288.450,00kn, a projekt je financiran 100% iz Europskog socijalnog fonda.

Tijekom 30 mjeseci provođenja projekta na 24 mjeseca je bilo zaposleno 20 žena, koje su skrbile o sveukupno 131 korisniku. Zaposlenice su završile osposobljavanje, njih 19 za gerontodomaćice, a 1 za njegovateljicu. Cilj projekta je bio prvenstveno osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, koji je u potpunosti i ostvaren.

“Ovaj projekt je vrlo važan za cijelu našu zajednicu, i želim reći jedno veliko bravo i hvala svim ženama koje su pomagale našim susjedima, te Ljiljani i Tei na uspješnom provođenju projekta. Nećemo govoriti previše unaprijed, ali naša prijava na drugu fazu projekta Zaželi dobila je jako dobre ocjene te se nadamo skorom potpisivanju ugovora za nastavak.” – naglasio je Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička Jezera.

“Biti dio jednog ovako uspješnog projekta koji ima dušu je jako lijepo. Drago mi je da mogu reći da smo iskoristili i opravdali sva odobrena sredstva, te da se uskoro možemo nadati i nastavku projekta.” – rekla je Ljiljana Hrgota, voditeljica projekta Zaželi.

 

IZVOR/FOTO: OPĆINA PLITVIČKA JEZERA

Također provjerite

PRIJEM SPORTAŠA U GRADSKOJ UPRAVI NOVALJE

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo, zajedno sa suradnicama, Margaretom Škunca Čepulo i Teom Vidas primio …

X
Skip to content