OBNOVA ZGRADE BIVŠE VETERINARSKE STANICE U LOVINCU

Općina Lovinac riješila je vlasništvo nad zgradom bivše veterinarske stanice u Lovincu čime su stvoreni uvjeti za njenu obnovu i uređenje. Tijekom prošle godine Općina je iz svog proračuna izdvojila sredstva kojima se popravilo krovište čime se spriječilo prokišnjavanje i daljnje propadanje dok se ovih dana pristupilo obnovi i uređenju fasade i zamjeni dotrajale vanjske stolarije.

U tu svrhu Općina Lovinac prijavila se na Javni poziv Županije Ličko – senjske za korištenje potpora za kapitalne projekte jedinica lokalne samouprave.  Tom je prilikom županija, kroz program dodjele potpora jedinicama lokalne samouprave za razvoj komunalne infrastrukture i povećanja energetske učinkovitosti zgrada javne namjene, Općini Lovinac dodijelila 115.000,00 kuna.

Navedena sredstva bit će uložena u zamjenu stolarije i uređenje dijela fasade navedene zgrade dok će općina Lovinac iz svog proračuna izdvojiti ostatak sredstava potrebnih za kompletnu  fasadu kao i ostalo vanjsko uređenje.

Nastavku unutarnjeg uređenja navedene zgrade planira se pristupiti tijekom sljedeće godine čime bi se u donjem dijelu zgrade stvorili uvjeti za pokretanje rada neke od službi i djelatnosti koje trenutno nedostaju na prostoru općine dok bi u gornjem dijelu zgrade obnovili i uredili jednu stambenu jedinicu koja bi bila raspoloživa za potrebe stanovanja. Iz Općine Lovinac zahvaljuju se Županiji Ličko – senjskoj na dodijeljenim sredstvima koja će značajno pripomoći obnovi navedene javne zgrade.

IZVOR / FOTO: OPĆINA LOVINAC

 

 

 

 

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content