OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA POD MOTOM „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA“

GOSPIĆ – Započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna, tradicionalne godišnje akcije i aktivnost posvećenih djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva „Naša djeca“, a obilježava se u prvom punom tjednu listopada odnosno od 5. do 11. listopada. Danas je u centru grada postavljena i prigodna zastava, a više o pripremljenim aktivnostima rekla nam je predsjednica DND – a grada Gospića, Sanja Puškarić Delač:

  • Aktivnosti se odvijaju unutar škola i vrtića, a mi smo pripremili lutkarsku predstavu za djecu, koja će biti u petak. Isto tako u subotu imamo volontersku akciju završetka klupa za vanjski prostor za rad sa djecom, a poslijepodne imamo bajkaonicu i kreativnu radionicu. Pučko otvoreno učilište se također uključilo sa jednom lutkarskom predstavom za djecu, Kulturno Informativni Centar sa svojim predavanjem za sportaše. Ovim putem se zahvaljujem svim ustanovama, koje su se u ovoj situaciji uključile i htjela bi samo napomenuti da sva ova događanja koja okupljaju veći broj djece zahtjevaju prethodnu najavu.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“, te se dodatno u javnosti ističe i poruka, koja izražava glas djece:

„Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge !“

 

Također provjerite

PU LIČKO-SENJSKA: Osumnjičen za lažno prijavljivanje kaznenog djela

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Perušića zbog osnova …

X
Skip to content