NASTUP HKUD – A „ŠIROKA KULA“ NA PRVOM VIRTUALNOM KONCERTU HRVATA IZ ISELJENIŠTVA

Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo “Široka Kula” nastupit će na prvom virtualnom koncertu Hrvata iz iseljeništva pod nazivom “Škrinja našega blaga“. Koncert će se prenositi 31. listopada ove godine s početkom u 20 sati posredstvom YouTube kanala folklorne skupine Adria Duisburg (Adria Duisburg YouTube), te na Online LIVE TV Croatia (www.online-livetv.com). Pokrovitelji tog virtualnog koncerta Hrvata iz iseljeništva su Savez Hrvata u Duisburgu i Hrvatska katolička misija Duisburg, a svojim sudjelovanjem pridružili su se mnogobrojni hrvatski umjetnici, folkloraši i glazbenici iz 8 zemalja i sa 5 kontinenta kako bi pokazali ljubav prema domovini. Ideju za taj projekt pokrenula je sama organizatorica koncerta Tanja Maleš – Krznar, inače voditeljica folklorne skupine Adria Duisburg, uz potporu Matea Varvodića.

– Duh tradicije živi u svima nama, u ovom vremenu pandemije i nemogućnosti nastupanja, virtualnim koncertom želimo omogućiti svim društvima Hrvata u svijetu da predstave svoje pjesme i plesove te barem na taj način donesu malo topline u naša srca. – rekla  je Tanja Maleš – Krznar.

IZVOR / FOTO: I.S. (HKUD”ŠIROKA KULA”)

Također provjerite

Ličko-senjska županija dodijelila sredstva udrugama za institucionalnu podršku i socijalne skrbi te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u ukupnoj vrijednosti od gotovo 96.000 eura

U prostorijama Ličko-senjske županije danas je održano svečano potpisivanje ugovora s udrugama s područja županije. …

X
Skip to content