Dijana Butorac i Marija Frković na postolju u Korenici!

GOSPIĆ- U  organizaciji Ak Plitvice u Korenici održana je  ‘Plitvička noćna utrka’, na 5 i 10 km. Trčalo se od centra Korenice do Borja i natrag, natjecatelji na 10 km trčali su dva kruga. Na utrci su nastupile trkačice i trkači koji trče za Ak Velebit 2001 i imali pravu žetvu medalja. Ovaj put ženski dio bio je  uspješniji, na utrci 5 km fenomenalan nastup imala je Dijana Butorac, osvojivši ukupno 3. mjesto (2. u kateg. Ž30) istrčavši pri tome i Pb na 5 km. Na istoj dužini nastupio je i Marijan Butorac osvojivši ukupno 6. mjesto, također uz Pb i 1.mjesto u kateg. M40.

Na dužoj dionici također sjajni rezultati, Marija Frković osvojila je ukupno 3. mjesto (3. i u kateg. Ž30) istrčavši i Pb na 10 km. Jako dobar nastup imale su i Klara Prpić koja se plasirala na 6. mjesto (2. u kategoriji ŽS) i Marija Pađen na 7. mjestu (5. u kategoriji Ž30), također obje s PB na 10 km.U muškoj konkurenciji na 10 km odličan nastup Marija Bijonde koji je osvojio 8. mjesto ukupno (6. muškarac i 1.mjesto u kateg. M30). Veterani Mile Vukelić i Joso Hećimović Zeko osvojili su ukupno 20., odnosno 21.mjesto (1.i 2. u kategoriji M60).

Bio je ovo sjajan nastup za Ak Velebit 2001, pogotovo kad je službeni spiker više puta izgovarao AK Velebit 2001 kod dodjele medalja.Ovaj put cure iz Ak Velebit 2001 pobijedile su dečke, prilika za revanš je već idući vikend kad dio članova ide u Omiš na Ph u trailu (56 km), a dio će na utrku uz Gacku. U okolnostima i uvjetima koji su ispod bilo kakve razine za bavljenje ovim sportom, rezultati Ak Velebit 2001 su iznad očekivanja!

M.B.

Također provjerite

“Mjesec hrvatske knjige” u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić

„Mjesec hrvatske knjige“ tradicionalna je i najveća manifestacija  u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu. …

Skip to content