22. “Jesen u Lici” : Starčević: “Život i rad na selu može ponuditi perspektivu i sigurnost, ali ako krenemo prema tim ljudima poticajno a ne represivno.”

Danas je u Gospiću otvorena 22. po redu manifestacija “Jesen u Lici”. U svojstvu domaćina i suorganizatora ove manifestacije, prisutnima se obratio i zaželio dobrodošlicu gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Od skromnih i pomalo sramežljivih početaka prije 22 godine pa sve do danas manifestacija Jesen u Lici postala je središnja manifestacija Grada i Županije koja promovira vrijednosti Gospića i Like koje su prepoznali mnogi štovatelji tradicijske kulture – istaknuo je Starčević.

U svojem obraćanju Gradonačelnik je istaknuo kako je cilj potaknuti i ohrabriti mlade ljude da se počnu baviti poljoprivredom i pokazati da se od vlastitog rada pristojno i dostojanstveno može živjeti. Poljoprivreda za većinu danas registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava još uvijek predstavlja dopunski, ali ne i glavni izvor prihoda navodi Starčević te poručuje da svima koji se odluče na takav korak Grad Gospić će otvoriti vrata i pomoći, ali isto tako potrebne su korjenite promjene u hrvatskoj poljoprivrednoj politici.

Hitno i neodgodivo treba mijenjati neodrživi  zakon o poljoprivrednom poticaju, koji je moglo bi se reći čak i na rubu zakona,  a u najmanju ruku je nemoralan

Važnost vrijednih i marljivih mladih ljudi, ono je što Starčević uvijek naglašava i upravo njima treba dati priliku i mogućnost za rad.

Život i rad na  selu može ponuditi perspektivu i sigurnost, ali ako krenemo prema tim ljudima poticajno a ne represivno.

Na samom kraju, Karlo Starčević se zahvalio svim gostima koji su prepoznali važnost ove manifestacije te kazao:

Drago mi je što je danas službeni Zagreb ovdje, da je prepoznao ovu važnu manifestaciju. Žao mi je što je Lika tako često daleko od Zagreba, ali kada je trebalo brinuti za Zagreb bili smo jako blizu, ako se nastavi ovakva briga za Liku pitanje sto će od nje ostati – poručio je.

 

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content